Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Als ik ga borrelen wordt ik altijd erg blij om de Elzasser Flammkuchen op de ...

Shakshuka zelf maken is supereenvoudig. Met dit recept kun je shakshuka maken volgens het originele ...

Bibimbap is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Koreaanse keuken. Het recept ...

Dit gerecht is zo puur als het kan zijn. Door de garing in de zoutkorst ...

Als ik eten bestel, bestel ik vrijwel altijd een vegetarische burger. Minder vet en wel ...

Erg eenvoudig en in een handomdraai gemaakt. Een gerecht uit de oven met forel in ...

Zoet van de tomaat, zout van de ansjovis en ziltig door de kappertjes en olijven. ...

Wie kent ze niet die kleine lekkere hapjes die je langs ziet komen in menig ...

In de Indonesische cultuur staat nasi kuning voor rijkdom. Dit komt, omdat de rijst lijkt ...

Ik ben zelf altijd erg fan van gekruide gerechten. Vandaar dat ik ook graag köfte ...

Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt ...

Kabeljauw is een van die vissen die bijna iedereen lust en is geserveerd met een ...

Makkelijke hoofdgerechten voor 1 of meer personen

Kook je vaak alleen voor jezelf? Krijg je gasten en moet je ineens voor 6 personen koken? Of heb je een gezin en moet je dagelijks voor 4 personen of meer een diner op tafel zetten? Wat jouw situatie ook is, op Kooktijdschrift.nl vind je makkelijke hoofdgerechten voor 1 persoon, maar ook voor groepen. De hoofdgerechten uit dit overzicht zijn snel klaar, zodat je er niet veel tijd aan hoeft te besteden en je bezig kunt houden met je werk, je kinderen of andere zaken. Ideaal!

Simpele hoofdgerechten voor elke dag

Hoewel je vast niet elke dag een voorgerecht klaarmaakt, is een hoofdgerecht wel iets wat je dagelijks klaar zult maken. Met simpele hoofdgerechten kun je dit in een handomdraai doen. Wordt het vanavond een stamppot of ga je voor een lekker Japans gerecht? Op Kooktijdschrift.nl kun je inspiratie vinden voor de Hollandse pot, maar ook de internationale keuken is hier volop aanwezig. Een makkelijk gerecht is bijvoorbeeld een stoofpot met bonen. Deze moet wel lang op het vuur staan, maar omdat het vooral om het stoven gaat, hoef jij eigenlijk weinig meer te doen dan de ingrediënten toe te voegen. Ook een wrap is ideaal wanneer je even niet zoveel tijd hebt. Dit is een zomerse hap die je prima kunt eten op warme dagen. Je kunt die bijvoorbeeld vullen met salade en gerookte zalm, in combinatie met een honing-mosterdsaus en roomkaas. Maar ook een wrap met kip, sla en chilisaus is een heerlijke maaltijd.

Eenvoudige hoofdgerechten voor de winter

In de wintermaanden zijn de avonden langer en zitten we vaak ook langer aan tafel. Voor de winter kun je op Kooktijdschrift.nl heerlijke gerechten voor 2 vinden, maar ook ideeën voor een maaltijd voor 6 personen. Bij winterse gerechten denken we vaak aan een stoofpot of stamppot, maar het is ook de periode van kerst.

Met Kerstmis halen we vaak alles uit de kast om een heerlijk diner op tafel te zetten. Dit kan een traditioneel diner zijn met kalkoen of konijn, maar ook een vegetarische variant, waarbij je bijvoorbeeld een lekkere quiche bakt met groenten. Ook voor kerst zijn er eenvoudige hoofdgerechten te vinden. Met weinig ingrediënten kun je al een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Zo is er weinig verspilling, omdat je nu eenmaal altijd ingrediënten overhoudt, en ben je er ook minder lang mee bezig. Perfect, want kerst is toch vooral de tijd van gezelligheid, vrienden en familie.