Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Een van die gerechten waar je me altijd voor wakker kunt maken is een gerecht ...

Als ik ga borrelen wordt ik altijd erg blij om de Elzasser Flammkuchen op de ...

Geïnspireerd door de Zweedse keuken is dit een leuk voorgerecht om te serveren als voorgerecht ...

Waldorfsalade is een erg lekkere en makkelijke salade om zelf te maken. Met slechts een ...

Deze Belgische klassieker blijft zeer geliefd in Nederland. En terecht, de heerlijk licht ziltige ragout ...

De soep heeft een zeer verfijnde smaak en je kunt het gebruiken zowel als een ...

Je kent het gerecht vast wel uit alle Franse bistro’s: klassieke steak tartaar en je ...

Makkelijke voorgerechten in een glaasje

Net zoals je een dessert in een glaasje kunt presenteren, kun je dat ook met een voorgerecht doen. Denk bijvoorbeeld aan salade met een Italiaanse ham, mozzarella, pijnboompitten en een lekker sausje. Of kies voor tonijntartaar met wasabi en sojasaus, een garnalencocktail met een kleine garnering of hammousse met een pittige kaas. Je kunt deze simpele voorgerechten zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Kies je voor heel kleine voorgerechtjes, dan noemen we dat eerder een amuse. Combineer je meerdere amuses met elkaar, dan spreek je weer over een voorgerecht.

Simpele voorgerechten voor een grote groep

Maak je simpele voorgerechten voor een grote groep klaar, bijvoorbeeld met kerst, dan is het goed om iets te kiezen wat je van tevoren klaar kunt maken. Zalmtartaar of rauwe tonijn moeten echt goed gekoeld worden en zijn dan wellicht een minder verstandige keuze. Een vegetarisch voorgerecht is ook altijd een optie, denk aan een mini-quiche met groenten of aan een kleine salade. Maak je de salade van tevoren klaar, dek deze dan wel goed af, omdat deze anders behoorlijk zal krimpen. Bij salade kun je ook altijd de keuze aan je gasten overlaten om deze vegan te eten of bijvoorbeeld met gegaarde kipstukjes in chilisaus.

Italiaanse voorgerechten

Misschien denk je bij de Italiaanse keuken meteen aan ingewikkelde recepten, maar Italianen kennen ook heel eenvoudige voorgerechten. Het eerder genoemde voorgerecht in een glaasje met serranoham is een typisch voorbeeld van een makkelijk Italiaans voorgerecht. Ook vitello tonato is niet moeilijk om klaar te maken. Verder kiezen de Italianen vaak voor bruschetta, harde broodjes die heerlijk zijn in combinatie met verse tomaat. Een gazpacho is een koude soep die je dus ook al van tevoren klaar kunt maken. Houd je meer van een warme soep, dan is een echte Italiaanse tomatensoep met basilicum en andere kruiden een goed idee.

Speciale voorgerechten voor kerst

Kerstmis is de periode waarin we net nog een beetje meer moeite doen voor een overheerlijk diner. Dat wil echter niet zeggen dat je hiervoor altijd de meest moeilijke recepten uit moet kiezen. Ook een eenvoudig recept kan voor een geslaagd diner zorgen. In onze selectie makkelijke voorgerechten vind je zeker ook iets wat geschikt is voor de kerstdagen. Wil je het echt een kersttintje geven, denk dan vooral aan de juiste decoratie. Een beetje poedersuiker geeft al gauw het idee van sneeuw en een knijpertje met een ster op de rand van een glaasje doet veel.

Met de makkelijke voorgerechten van Kooktijdschrift.nl ben je voorbereid op elke maaltijd!