Bekijk categorie

Sauzen

Sauzen

Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus

Panna cotta is een Italiaans dessert  en betekend letterlijk gekookte room. Panna cotta bestaat uit room, melk, suiker en gelatine. Je kunt door aan de room smaakstoffen toe te voegen een "smaakje"geven aan de panna cotta. In dit recept heb ik bloemschermen van de vlierbloesem gebruikt. Recept vlierbloesem panna cotta genoeg voor 4 kleine…
Lees meer...

Karamelsaus zelf maken

Karamelsaus Karamelsaus is heel makkelijk om te maken, het zal je verbazen dat je zelf zo makkelijk en snel deze heerlijke (dessert) saus kunt maken. Karamelsaus kun je bij ijs eten, over pannenkoeken of als onderdeel van een dessert…

Mayonaise maken

Mayonaise kopen we meestal in een tube of eten we uit een potje gekocht in de winkel maar voor een product wat we bijna allemaal regelmatig eten en welke zo makkelijk te maken is is dat eigenlijk best raar. Zelfgemaakt mayonaise is…

Snelle basis tomatensaus

Deze snelle basis tomatensaus is een snelle variant op de wat tijdrovende bolognesesaus of rijke tomatensaus. Heb je wat minder tijd dan is onderstaand recept een goed alternatief. Dit is een basis tomatensaus welke gebruikt word in het…