Wentelteefjes, ik vond ze als kind al heel erg lekker en nu nog steeds. Gewoon van die ouderwetse simpele wentelteefjes, gebakken van oud wit brood maar o zo lekker. Heerlijk met een klein laagje kaneelsuiker eroverheen als ze nog warm zijn, dan smelt het zo lekker en dan gelijk eten. Heerlijk als toetje of op een koude regenachtige dag bij een bakje thee ook goed te doen of als snelle (wel zoete) lunch.
Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor.
Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg.
Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.
Doe er een goede klont boter in.
Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen).
Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter.
Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om.
Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan.
Bestrooi direct met kaneelsuiker.
Bak de overige wentelteefjes net zo.
Eet smakelijk!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor.
Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg.
Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.
Doe er een goede klont boter in.
Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen).
Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter.
Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om.
Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan.
Bestrooi direct met kaneelsuiker.
Bak de overige wentelteefjes net zo.
Eet smakelijk!
Heerlijk he die ouderwetse wentelteefjes, ik kreeg ze bij mijn oma vroeger vaak, nu toch ook maar weer eens zelf bakken!