Maak de roomkaasmix en meng de overige boter met poedersuiker. klop dit ver wit en voeg de roomkaas en vanille-extract en klop nogmaals door.
Haal de cakes uit de oven en laat de cakes afkoelen. Je kunt de bovenkant eventueel afsnijden en verkruimelen als garnering. Bouw nu de cake op en doe tussen iedere laag botercréme en werk ook de randen af met roomkaas.
Een van de meest geliefde taarten van menig mens. Relatief eenvoudig om te maken en vooral heel erg lekker.
Red velvet cake is ongelooflijk populair. Het Amerikaanse taartje is erg smaakvol en verassend eenvoudig om te maken. De heerlijke chocoladesmaak de prachtige kleur en de kleur, maakt dit taartje een bijzonder taartje. De rode kleur maak je tegenwoordig met behulp van kleurstof. Vroeger werd de cake rood door een reactie tussen de cacao, azijn en karnemelk. Wij versterken nu de kleur met kleurstof voor een prachtig rode kleur.
De vulling van de red velvet cake is gemaakt van roomkaas. Zorg ervoor dat je een roomkaas koopt van goede kwaliteit. Dit maakt niet alleen het kloppen eenvoudiger, maar komt ook ten goede van het eindresultaat.
Dit recept voor red velvet cake is een flinke taart en is geschikt voor 10 tot 12 personen. Mocht je het niet in een keer op krijgen dan kun je de taart ook invriezen.
Red velvet cake zonder kleurstof?
Zoals eerder gezegd wordt de red velvet cake rood met behulp van kleurstof. Vroeg werd dit vooral gedaan met behulp van de chemische reactie. Wil je geen kleurstof gebruiken, dan kun je dit simpelweg niet doen. Het gaat niet ten koste van de smaak maar wel van de kleur. Gebruik je geen kleurstof dan blijft de red velvet cake meer donkerbruin. Dit komt, omdat de red velvet cake in feite een chocoladecake is.
Een van de meest geliefde taarten van menig mens. Relatief eenvoudig om te maken en vooral heel erg lekker.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet dan alle drie de bakvormen in en bedek de bodem van de bakvormen in met bakpapier.
Meng de cacaopoeder, karnemelk en rode kleurstof met elkaar.
Klop vervolgens 310 gram suiker, 200 gram roomboter en 1 tl vanillie-extract met elkaar en klop dit op in een keukenmachine. Voeg dan de 3 eieren een voor een toe en klop dit luchtig. Voeg vervolgens de helft van de karnemelk toe en voeg dan de helft van de bloem toe. Herhaal de stappen en voeg daarna de bakpoeder en witte wijnazijn toe. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak af in 25 minuten.
Maak de roomkaasmix en meng de overige boter met poedersuiker. klop dit ver wit en voeg de roomkaas en vanille-extract en klop nogmaals door.
Haal de cakes uit de oven en laat de cakes afkoelen. Je kunt de bovenkant eventueel afsnijden en verkruimelen als garnering. Bouw nu de cake op en doe tussen iedere laag botercréme en werk ook de randen af met roomkaas.
Een van de meest geliefde taarten van menig mens. Relatief eenvoudig om te maken en vooral heel erg lekker.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet dan alle drie de bakvormen in en bedek de bodem van de bakvormen in met bakpapier.
Meng de cacaopoeder, karnemelk en rode kleurstof met elkaar.
Klop vervolgens 310 gram suiker, 200 gram roomboter en 1 tl vanillie-extract met elkaar en klop dit op in een keukenmachine. Voeg dan de 3 eieren een voor een toe en klop dit luchtig. Voeg vervolgens de helft van de karnemelk toe en voeg dan de helft van de bloem toe. Herhaal de stappen en voeg daarna de bakpoeder en witte wijnazijn toe. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak af in 25 minuten.
Maak de roomkaasmix en meng de overige boter met poedersuiker. klop dit ver wit en voeg de roomkaas en vanille-extract en klop nogmaals door.
Haal de cakes uit de oven en laat de cakes afkoelen. Je kunt de bovenkant eventueel afsnijden en verkruimelen als garnering. Bouw nu de cake op en doe tussen iedere laag botercréme en werk ook de randen af met roomkaas.
Een van de meest geliefde taarten van menig mens. Relatief eenvoudig om te maken en vooral heel erg lekker.
Geef een reactie