Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

5 redenen waarom de juiste pan zo belangrijk is

5 redenen waarom de juiste pan zo belangrijk is

Echt lekker koken is van een aantal zaken afhankelijk. Het juiste recept, de ingrediënten, uiteraard en jouw kookvaardigheden. Die kun je echter altijd blijven verbeteren. Maar zelfs de beste thuischef kan niet het maximale uit zijn maaltijden halen zonder behulp van de juiste spullen. Daarom is koken met de juiste pan zo belangrijk is. Heb jij al geïnvesteerd in een goede pannenset? Zo niet, dan wordt het nu toch echt wel tijd om dit te doen. We vertellen je graag waarom.

1. Gebruik de pan voor jouw kookmethode

Steeds meer mensen koken op een keramische kookplaat of een inductiekookplaat. Het overgrote gedeelte van alle mensen kookt echte nog steed op gas. Het kiezen van de juiste pan, is in de eerste plaats afhankelijk van hoe je kookt. Een pan die geschikt is voor koken op gas, zal er op een elektrische kookplaat – letterlijk – niets van bakken. Sterker nog: veel van die pannen werken niet eens. Er zijn ook universele pannen die geschikt zijn voor koken op alle warmtebronnen. Maar waarom zou je daarvoor gaan als je toch elke dag in dezelfde keuken kookt? Kies de pan die geschikt is voor jouw warmtebron.

2. Size matters

Hoe vaak is het je overkomen dat je niet alle ingrediënten kwijt kon in de pan, omdat deze te klein was? Precies: size matters. Wie van koken houdt, beleeft natuurlijk het meeste plezier met meerdere goede pannen in verschillende groottes. Dat is niet alleen cruciaal om lekker te kunnen koken, maar ook handig voor de afwas. Want waar een te kleine pan verre van ideaal is, schiet het natuurlijk ook niet op om iets kleins te bereiden in een grote pan die je vervolgens moet afwassen of een plekje in je vaatwasser moet geven.

3. Kwaliteit en levensduur

Men zegt vaak: goedkoop is duurkoop. Dat is bij pannen ook zeker het geval. Wie investeert in een goede pan, zal merken dat deze stukken langer meegaat en ook langer goed blijft. Pannen van mindere kwaliteit gaan vaak toch relatief snel aanbakken.

4. Volledige controle

Het verschil tussen een lekkere maaltijd en een fantastische maaltijd, schuilt ‘m vaak in de finesses. De juiste pan kan hierbij een belangrijk verschil maken. Koken in een goede pan, geeft je gewoon meer feeling. Zoals een sportschoen lekkerder rent dan een laars en een mountainbike prettiger door het bos fietst dan een stadsfiets, zo onderscheidt een kwalitatieve pan zich ook van een minder goed exemplaar. Goede pannen zijn vervaardigd uit goede materialen die hitte uitstekend geleiden. Hiermee behoud je volledige controle over wat je aan het doen bent. Dit betekent dat je veel minder snel te heet, te kort of te lang zult koken en in een koekenpan bijvoorbeeld vlees beter op de ideale kerntemperatuur krijgt.

5. Het oog wil ook wat

Niet geheel toevallig zijn kwalitatieve pannen vaak ook mooier vormgegeven en beter afgewerkt. Het zal niet je eerste prioriteit zijn, maar het oog wil ook wat. Zeker wanneer je jouw pannen zichtbaar in je keuken opbergt.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!