Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Malse gegrilde rib-eye recept met aardappelpuree en haricot vert

In sommige gevallen is het niet nodig om veel componenten te hebben in een gerecht. Dit recept met rib-eye is er een van!

Heerlijke rib-eye

Rib-eye is een erg populair stuk rundvlees. Door het witte stuk vet in het vlees, dankt de rib-eye zijn naam. Vaak zijn dit ook nog eens gemarmerde stukken vlees, waardoor het nog malser is. De rib-eye wordt gesneden uit het smalle deel van het ribstuk. Zodra je de klabrib laat zitten aan de rib-eye, krijg je een tomahawk steak. De rib-eye is erg simpel om te bereiden. Doordat de rib-eye erg smaakvol is, is het niet per se nodig om een sausje erbij te serveren of het vlees te kruiden. Wel is het aan te raden om het vlees voor het bakken te bestrooien met zout.

Lees ook: dit zijn de beste steakmessen!

Wat zit er bij dit rib-eye recept?

Ook zit in dit rib-eye recept aardappelpuree en gebakken haricot vert. In sommige gevallen is het niet nodig om veel componenten te hebben in een gerecht. Dit recept met rib-eye is er een van! Zorg ervoor dat je goede rib-eye haalt, bij bijvoorbeeld een slager. Let er op dat het vlees goed dooraderd is met vet. Als dat het geval is, noem je dat gemarmerd vlees. Door het vet, zijn dit soort stukken vlees erg smaakvol. De Wagyu runderen staan erom bekend, dat zij prachtig gemarmerd vlees hebben.

Daarnaast is het belangrijk om voor het serveren het vlees te laten rusten. Hierdoor staat het vlees minder op spanning en is het vlees nóg malser. Dit gerecht is heerlijk met een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of Cabernet Sauvignon. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadGemiddeld

. In sommige gevallen is het niet nodig om veel componenten te hebben in een gerecht. Dit recept met rib-eye is er een van!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 4200 rib-eye
 450 g kruimige aardappelen
 50 ml melk
 25 ml kookroom
 50 g roomboter
 1 snufje nootmuskaat
 320 g haricot vert
 zout en peper

1

Haal de rib-eyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2

Schil ondertussen de aardappelen. Snijd ze door de helft en zet ze nét onder gezouten water. Breng de pan aan de kook en doe de deksel op de pan.

3

Verwijder ondertussen de kopjes en kontjes van de haricot vert en zet een pan op met gezouten water. Zodra de pan kookt, voeg dan de haricot vert toe, en blancheer je ze tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de pan af en spoel de boontjes onder koud water.

4

Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze uitstomen. Zet nu de grillpan op hoog vuur en bestrooi de rib-eyes met zout.

5

Zet ondertussen ook een pan op met olie en bak hierin de haricot vert met wat zout en peper. Leg nu de rib-eyes in de pan en bak ze aan elke kant, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten. Als je een mooi ruitjespatroon wilt, moet je na anderhalve minuut de rib-eye een kwartslag draaien. Zodra de rib-eye klaar is, laat je deze rusten onder aluminiumfolie.

6

Maak nu de aardappelpuree af, door de melk kookroom en boter toe te voegen. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra melk of room toe. Voeg ten slotte zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Zodra de rib-eyes lang genoeg hebben gerust, kun je ze nog bestrooien met zwarte peper.

Ingrediënten

 4200 rib-eye
 450 g kruimige aardappelen
 50 ml melk
 25 ml kookroom
 50 g roomboter
 1 snufje nootmuskaat
 320 g haricot vert
 zout en peper

Aanwijzingen

1

Haal de rib-eyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2

Schil ondertussen de aardappelen. Snijd ze door de helft en zet ze nét onder gezouten water. Breng de pan aan de kook en doe de deksel op de pan.

3

Verwijder ondertussen de kopjes en kontjes van de haricot vert en zet een pan op met gezouten water. Zodra de pan kookt, voeg dan de haricot vert toe, en blancheer je ze tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de pan af en spoel de boontjes onder koud water.

4

Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze uitstomen. Zet nu de grillpan op hoog vuur en bestrooi de rib-eyes met zout.

5

Zet ondertussen ook een pan op met olie en bak hierin de haricot vert met wat zout en peper. Leg nu de rib-eyes in de pan en bak ze aan elke kant, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten. Als je een mooi ruitjespatroon wilt, moet je na anderhalve minuut de rib-eye een kwartslag draaien. Zodra de rib-eye klaar is, laat je deze rusten onder aluminiumfolie.

6

Maak nu de aardappelpuree af, door de melk kookroom en boter toe te voegen. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra melk of room toe. Voeg ten slotte zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Zodra de rib-eyes lang genoeg hebben gerust, kun je ze nog bestrooien met zwarte peper.

Notes

Malse gegrilde rib-eye met aardappelpuree en haricot vert

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier