Malse gegrilde rib-eye met aardappelpuree en haricot vert

Rib-eye is een erg populair stuk rundvlees. Door het witte stuk vet in het vlees, dankt de rib-eye zijn naam. Vaak zijn dit ook nog eens gemarmerde stukken vlees, waardoor het nog malser is. De rib-eye wordt gesneden uit het smalle deel van het ribstuk. Zodra je de klabrib laat zitten aan de rib-eye, krijg je een tomahawk steak. De rib-eye is erg simpel om te bereiden. Doordat de rib-eye erg smaakvol is, is het niet per se nodig om een sausje erbij te serveren of het vlees te kruiden. Wel is het aan te raden om het vlees voor het bakken te bestrooien met zout.

Wat zit er in het gerecht?

Ook zit in dit rib-eye recept aardappelpuree en gebakken haricot vert. In sommige gevallen is het niet nodig om veel componenten te hebben in een gerecht. Dit recept met rib-eye is er een van! Zorg ervoor dat je goede rib-eye haalt, bij bijvoorbeeld een slager. Let er op dat het vlees goed dooraderd is met vet. Als dat het geval is, noem je dat gemarmerd vlees. Door het vet, zijn dit soort stukken vlees erg smaakvol. De Wagyu runderen staan erom bekend, dat zij prachtig gemarmerd vlees hebben.

Daarnaast is het belangrijk om voor het serveren het vlees te laten rusten. Hierdoor staat het vlees minder op spanning en is het vlees nóg malser. Dit gerecht is heerlijk met een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of Cabernet Sauvignon. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 rib-eyes van elk 180 tot 200 gram per stuk
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 50ml melk
  • 25ml kookroom
  • 50 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • 320 gram haricot vert
  • zout en peper

Bereidingswijze

Haal de rib-eyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd ze door de helft en zet ze nét onder gezouten water. Breng de pan aan de kook en doe de deksel op de pan. Verwijder ondertussen de kopjes en kontjes van de haricot vert en zet een pan op met gezouten water. Zodra de pan kookt, voeg dan de haricot vert toe, en blancheer je ze tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens de pan af en spoel de boontjes onder koud water. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze uitstomen. Zet nu de grillpan op hoog vuur en bestrooi de rib-eyes met zout. Zet ondertussen ook een pan op met olie en bak hierin de haricot vert met wat zout en peper. Leg nu de rib-eyes in de pan en bak ze aan elke kant, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten. Als je een mooi ruitjespatroon wilt, moet je na anderhalve minuut de rib-eye een kwartslag draaien. Zodra de rib-eye klaar is, laat je deze rusten onder aluminiumfolie. Maak nu de aardappelpuree af, door de melk kookroom en boter toe te voegen. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra melk of room toe. Voeg ten slotte zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Zodra de rib-eyes lang genoeg hebben gerust, kun je ze nog bestrooien met zwarte peper.

Malse gegrilde rib-eye met aardappelpuree en haricot vert
 
Schrijver:
Recept:: Hoofdgerecht
: Fusion Amerikaans/ Frans
Ingrediënten
  • 4 rib-eyes van elk 180 tot 200 gram per stuk
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 50ml melk
  • 25ml kookroom
  • 50 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • 320 gram haricot vert.
  • zout en peper
Bereiding
  1. Haal de rib-eyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen.
  3. Snijd ze door de helft en zet ze nét onder gezouten water.
  4. Breng de pan aan de kook en doe de deksel op de pan.
  5. Verwijder ondertussen de kopjes en kontjes van de haricot vert en zet een pan op met gezouten water.
  6. Zodra de pan kookt, voeg dan de haricot vert toe, en blancheer je ze tot ze beetgaar zijn.
  7. Giet vervolgens de pan af en spoel de boontjes onder koud water.
  8. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze uitstomen.
  9. Zet nu de grillpan op hoog vuur en bestrooi de rib-eyes met zout.
  10. Zet ondertussen ook een pan op met olie en bak hierin de haricot vert met wat zout en peper. Leg nu de rib-eyes in de pan en bak ze aan elke kant, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten.
  11. Als je een mooi ruitjespatroon wilt, moet je na anderhalve minuut de rib-eye een kwartslag draaien.
  12. Zodra de rib-eye klaar is, laat je deze rusten onder aluminiumfolie.
  13. Maak nu de aardappelpuree af, door de melk kookroom en boter toe te voegen.
  14. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra melk of room toe.
  15. Voeg ten slotte zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
  16. Zodra de rib-eyes lang genoeg hebben gerust, kun je ze nog bestrooien met zwarte peper.

 

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: