Roti kip is superlekker, goedkoop en is relatief eenvoudig om te maken. De meeste ingrediënten haal je zo in de supermarkt. De masala kruiden voor dit recept zie je namelijk steeds vaker in de schappen liggen van de Jumbo en Albert Heijn. De rotivellen daarentegen vind je meestal niet in de supermarkt, maar liggen in het vriesvak. De rotivellen kun je eenvoudig opwarmen volgens instructie.
In deze koopgids
Kippendijen, kipfilet of kippenpoten?
Dit recept voor Surinaamse maakt gebruik van kippenpoten. De botten van de kip geven de roti extra smaak en bovendien is het vlees ook niet droog. Dit heb je wel vaak bij bijvoorbeeld kipfilet. Wil je geen botten in je roti kip? Dan kun je het beste kiezen voor kippendijen. Dit vlees wordt niet droog en is daarom erg geschikt om te stoven.
Welke masala kruiden moet ik kopen voor roti kip?
Voor roti kip maak je gebruik van een masala. Dit is een kruidenmix dat een beetje lijkt op kerrie. Het lekkerste hiervoor is een Hindoestaanse masala. Maar ook kerrie masala is erg lekker om te gebruiken voor dit recept roti kip.
Vegetarische roti maken
Natuurlijk kun je roti ook eenvoudig vegetarisch maken. Hiervoor vervang je de kip simpelweg voor bijvoorbeeld door seitan, vegetarische kip of ook tempeh. Dit smaakt net iets anders, maar voeg je aan het einde van het recept toe. Dit voorkomt dat de vleesvervanger beschadigd raakt over overgaar is, waardoor het zijn structuur mist. Ten slotte vervang je voor dit recept roti kip de kippenbouillon voor groentenbouillon.
Pittige roti kip maken
Ben je fan van pittig? Dan hebben de Surinamers daar zeker een antwoord op. Je kunt namelijk een potje met madame jeanette sambal kopen. Hiervan kun je naar wens een mespuntje toevoegen tijdens het eten. Ook kun je een verse madame jeanette peper kopen en deze toevoegen aan de roti.
Roti is een goedkope en eenvoudige maaltijd om thuis zelf te maken. De kippenbouten zitten vol met smaak en is bovendien ook nog eens erg lekker en gezond.
Snipper de ui fijn en zet een stoofpan op middelhoog vuur.
Voeg olie toe aan de pan en bak hierin de kip licht aan.
Voeg vervolgens de uien toe en pers de knoflook uit over de kip met een knoflookpers.
Bak door tot de uien glazig zijn. Voeg dan de massalakruiden toe en draai het vuur omlaag. Bak kort mee en voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit.
Blus af met de kippenbouillon en zorg voor het middelhoog vuur en laat pruttelen voor 45 minuten.
Maak ondertussen de aardappelen schoon en snijd die in blokjes.
Maak de sperziebonen of kousenband schoon. En kook de eieren tot de gewenste hardheid.
Voeg na 20 minuten de aardappelen toe en pruttel gaar. Voeg in de laatste tien minuten van het kookproces de sperziebonen en eieren toe.
Verwarm de rotivellen en het eten is klaar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui fijn en zet een stoofpan op middelhoog vuur.
Voeg olie toe aan de pan en bak hierin de kip licht aan.
Voeg vervolgens de uien toe en pers de knoflook uit over de kip met een knoflookpers.
Bak door tot de uien glazig zijn. Voeg dan de massalakruiden toe en draai het vuur omlaag. Bak kort mee en voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit.
Blus af met de kippenbouillon en zorg voor het middelhoog vuur en laat pruttelen voor 45 minuten.
Maak ondertussen de aardappelen schoon en snijd die in blokjes.
Maak de sperziebonen of kousenband schoon. En kook de eieren tot de gewenste hardheid.
Voeg na 20 minuten de aardappelen toe en pruttel gaar. Voeg in de laatste tien minuten van het kookproces de sperziebonen en eieren toe.
Verwarm de rotivellen en het eten is klaar!
Geef een reactie