Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Rucola Tapenade

rucola tapenade

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Aangezien onze rucola in de moestuin erg hard groeit en na afsnijden gewoon verder groeit heb ik even een lekkere rucola tapenade gemaakt. Altijd lekker om gewoon als tapenade bij stokbrood te eten maar ook lekker door pasta met bv gedroogde tomaatjes en kip, zowel warm als koud als pastasalade, of smeer je boterham/broodje er lekker mee in, beleg met gerookte kip, rosbief of kaas en sla. Of maak er een snelle pastamaaltijd mee.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd10 min

Rucola tapenade recept
 100 g rucola
 40 g basilicum
 80 g pijnboompitjes
 1 knoflook teentje
 Olijfolie
 20 g Grana padano (geraspt)
 Zout

Rucola tapenade maken
1

Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen

2

Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes

3

Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt

Ingrediënten

Rucola tapenade recept
 100 g rucola
 40 g basilicum
 80 g pijnboompitjes
 1 knoflook teentje
 Olijfolie
 20 g Grana padano (geraspt)
 Zout

Instructies

Rucola tapenade maken
1

Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen

2

Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes

3

Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt

Rucola Tapenade

Tips: Ook lekker met wat extra zongedroogde tomaatjes erdoor heen

Eet smakelijk

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!