Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Rucola Tapenade

rucola tapenade

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Aangezien onze rucola in de moestuin erg hard groeit en na afsnijden gewoon verder groeit heb ik even een lekkere rucola tapenade gemaakt. Altijd lekker om gewoon als tapenade bij stokbrood te eten maar ook lekker door pasta met bv gedroogde tomaatjes en kip, zowel warm als koud als pastasalade, of smeer je boterham/broodje er lekker mee in, beleg met gerookte kip, rosbief of kaas en sla. Of maak er een snelle pastamaaltijd mee.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minuten

Rucola tapenade recept
 100 g rucola
 40 g basilicum
 80 g pijnboompitjes
 1 knoflook teentje
 Olijfolie
 20 g Grana padano (geraspt)
 Zout

Rucola tapenade maken
1

Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen

2

Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes

3

Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt

Ingrediënten

Rucola tapenade recept
 100 g rucola
 40 g basilicum
 80 g pijnboompitjes
 1 knoflook teentje
 Olijfolie
 20 g Grana padano (geraspt)
 Zout

Aanwijzingen

Rucola tapenade maken
1

Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge koekenpan en laat afkoelen

2

Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en draai tot grove stukjes

3

Voeg de olijfolie toe tot je een smeuïge tapenade hebt

Rucola Tapenade

Tips: Ook lekker met wat extra zongedroogde tomaatjes erdoor heen

Eet smakelijk

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!