Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen groeide op in Tilburg waar hij nu nog steeds woont. Tijdens zijn schooltijd werkte hij al bij zijn oom, die een restaurant in Amsterdam had. In 1980 ging Rudolph naar de koksschool in Breda waar hij in 1985 met lof zijn diploma behaalde. Hij heeft gewerkt in Zwitzerland, als leerlingkok bij Cas Spijkers in restaurant de Swaen te Oisterwijk en vervolgens leerde hij bij Pieter Booy van Huize van Wely de fijne kneepjes van het patisserievak kennen.

Op zijn 27ste behaalde hij de hoogste graad die een kok in Nederland kan halen, de title SVH Meesterkok. Hij heeft meegedaan in vele nationale en internationale kookwedstrijden en heeft vele titels in de wacht gesleept. In Nederland heeft hij vier keer de eerste prijs behaald tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en als lid van het Nederlandse koksteam heeft hij diverse medailles gewonnen in Sydney, Londen, Frankfurt en Singapore.

Inmiddels is Rudolph van Veen een veel geziene persoon op TV. Vanaf 2000-2005 en van 2009 tot 2012 kookte hij wekelijks in het programma Life &Cooking. In deze periode schreef hij ook zijn eerste kookboek Lekker Snel.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij weet te behalen. Op dit moment is hij de enige die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan.

Op dit moment is hij te zien in vele tv programma;s, onder andere The taste of life Basics, Rudolp’s Bakery en de Makkelijke Maaltijd.

Inmiddels heeft al meerdere boeken uitgebracht waarvan hieronder een deel te zien is.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!