Vegetarisch eten hoeft absoluut niet saai te zijn. De Indiase keuken is hier een goed voorbeeld van. Veel recepten worden goed op smaak gebracht met kruiden en specerijen waardoor de groenten bomvol smaak zitten. Daarbij is dat natuurlijk ook nog eens erg gezond en is Indiaas eten bij uitstek een keuken dat laat zien dat vlees niet altijd nodig is voor een heerlijke maaltijd. In dit recept staan spinazie en paneer centraal. Let er wel op dat paneer erg fragiel is dus zodra je dit door de curry heen gaat scheppen dat je dit dan wel voorzichtig doet. Dit voorkomt dat de paneer kapot gaat tijdens het bakken. Let er daarbij ook op dat je de kruiden op laag vuur doet aanfruiten. Dit voorkomt dat de specerijen verbranden en een bittere smaak afgeven aan de curry. Voor de rest is dit een erg eenvoudig recept om te maken. Kun je geen paneer vinden? Dan kun je ook een andere kaas gebruiken zoals haloumi voor dit recept voor vegetarische saag paneer.
In deze koopgids
Wil je de saag paneer pittig maken?
Wij snappen dat als je Indiaas eet, dat je dan pittigheid verwacht. In dit basisrecept voor saag paneer hebben wij geen chilipepers of poeder verwerkt. Wil je het wel pittig maken, dan kun je het beste kiezen voor groene pepers of jalapeño die geven een mooiere smaak af aan de curry, terwijl je tegelijkertijd meer spice krijgt!
Verse of diepvriesspinazie?
Saag paneer doe je natuurlijk wel van te voren blancheren. Je zult dan zien dat er niet veel meer overblijft en rijst gelijk de vraag of je niet beter diepvriesspinazie kunt gebruiken. In principe kan dit zeker voor dit recept, maar toch krijg je een ander mondgevoel als je de spinazie gaat eten. Diepvriesspinazie bestaat vaker uit kleinere stukken. Is dit geen probleem voor je dan kun je zeker diepvriesspinazie gebruiken. Let er dan wel op dat je deze niet hoeft te blancheren en aan het einde van het recept toevoegt.
Vegetarisch eten hoeft absoluut niet saai te zijn. De Indiase keuken is hier een goed voorbeeld van met in dit geval een lekker recept voor vegetarische saag paneer.
Hak de knoflook en snijd de uien in dunne ringen. Rasp ten slotte de gember en snijdt de paneer in blokjes.
Blancheer de bladspinazie voor 2 minuten en spoel dit vervolgens koud. Rooster het fenegriekzaad kort in een droge pan en zet apart.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg vervolgens het komijn-, en korianderpoeder toe aan de uien en roer voorzichtig door. Roer door voor 30 seconden en voeg vervolgens de gehakte tomaten, gember en garam masala toe. Schep ten slotte de blokjes paneer door de curry heen en breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hak de knoflook en snijd de uien in dunne ringen. Rasp ten slotte de gember en snijdt de paneer in blokjes.
Blancheer de bladspinazie voor 2 minuten en spoel dit vervolgens koud. Rooster het fenegriekzaad kort in een droge pan en zet apart.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg vervolgens het komijn-, en korianderpoeder toe aan de uien en roer voorzichtig door. Roer door voor 30 seconden en voeg vervolgens de gehakte tomaten, gember en garam masala toe. Schep ten slotte de blokjes paneer door de curry heen en breng op smaak met zout en peper.
Geef een reactie