Saltimbocca, de opgerolde versie. In dit saltimbocca recept hebt ik de kalfslapjes opgerold en toen gebakken. Meestal worden de lapjes gewoon plat gebakken met aan 1 kant de prosciutto en de salie maar ik heb ze opgerold en toen in plakjes gesneden (tranceren)
Sla de kalfsoesters plat met een vleeshamer of met de platte kant van een mes, leg de kalfsoester tussen plastic folie of bakpapier en leg ze op het aanrecht en sla dan plat.
Leg op elke kalfsoester nu een plak prosciutto en 2 a 3 blaadjes salie.
Rol de kalfsoester nu op en zet vast met een sate prikker zodat de kalfsoester niet open gaat bij het bakken.
Doe een klontje boter in de pan en lat heet worden.
Bloem nu de rolletjes kalfoester in en leg in de hete boter.
Bak de kalfsoesters nu rondom mooi bruin en zet dan het vuur zachtjes, bak beiden kanten voor ongeveer 4-5 minuten (check of de binnenkant mooi rose is).
Haal ze dan uit de pan en pak ze in aluminiumfolie in.
Zet het vuur ietsje hoger en giet de witte wijn in de pan, zo komen de baksels uit de pan mooi los en geeft een heerlijke jus.
Haal de prikker uit het vlees en snijd het vlees in plakjes (tranceren).
Leg nu op een bord en schep hier wat van de jus overheen.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Sla de kalfsoesters plat met een vleeshamer of met de platte kant van een mes, leg de kalfsoester tussen plastic folie of bakpapier en leg ze op het aanrecht en sla dan plat.
Leg op elke kalfsoester nu een plak prosciutto en 2 a 3 blaadjes salie.
Rol de kalfsoester nu op en zet vast met een sate prikker zodat de kalfsoester niet open gaat bij het bakken.
Doe een klontje boter in de pan en lat heet worden.
Bloem nu de rolletjes kalfoester in en leg in de hete boter.
Bak de kalfsoesters nu rondom mooi bruin en zet dan het vuur zachtjes, bak beiden kanten voor ongeveer 4-5 minuten (check of de binnenkant mooi rose is).
Haal ze dan uit de pan en pak ze in aluminiumfolie in.
Zet het vuur ietsje hoger en giet de witte wijn in de pan, zo komen de baksels uit de pan mooi los en geeft een heerlijke jus.
Haal de prikker uit het vlees en snijd het vlees in plakjes (tranceren).
Leg nu op een bord en schep hier wat van de jus overheen.
Notes
Eet smakelijk
Geef een reactie