Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Shakshuka zelf maken volgens origineel recept

Shakshuka zelf maken is supereenvoudig. Met dit recept kun je shakshuka maken volgens het originele recept.
Shakshuka

Shakshuka zelf maken is supereenvoudig. Om die reden kun je het zelfs serveren als lunchgerecht. Maar ook als je haast hebt kun je eenvoudig een shakshuka maken volgens origineel recept. Het enige wat je nodig hebt is een goede pan met deksel. Zorg er wel voor dat de pan een goede anti-aanbaklaag heeft. Dit voorkomt dat de pan te snel aankoekt. In dit originele recept voor shakshuka zitten geen bonen. Wel is het recept volledig vegetarisch.

Aanpassingen op het originele recept voor shakshuka

Het recept komt van origine uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Natuurlijk kun je dit recept voor shakshuka eenvoudig eigen maken. Je kunt bijvoorbeeld andere kruiden toevoegen, maar ook andere ingrediënten toevoegen. Denk eens bijvoorbeeld aan zoete aardappel, kikkererwten, spinazie en gehakt. Dit kun je eenvoudig zelf bepalen door het recept iets aan te passen. Let er verder op bij het maken van de shakshuka dat je de kruiden niet aan laat branden. Dit zorgt er namelijk voor dat de shakshuka bitter wordt. Je moet ze wel lang genoeg aanfruiten dat de aroma’s vrijkomen van de kruiden. Dit recept voor shakshuka is erg lekker om te eten in combinatie met brood. Hiermee kun je namelijk de saus opdeppen uit de pan. Let er ten slotte op dat je de eieren gaart in ongeveer vijf tot acht minuten. Dit zou lang genoeg moeten zijn om de juiste garing te krijgen. Wil je ze nog iets lopend hebben ga dan uit van ongeveer vijf minuten licht stoven.

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

Een mooi vegetarisch gerecht die je zo hebt gemaakt. Ideaal als lunch, maar ook om in de avond te eten!

Hoeveelheid3 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

 olijfolie
 1 el paprikapoeder
 1 tl korianderpoeder
 0,50 el komijnpoeder
 0,50 tl cayennepeper
 1 groene paprika
 1 witte ui
 2 tenen knoflook
 1 scheut witte wijn
 6 eieren
 1 bosje koriander en/of platte peterselie
 1 blik gehakte tomaten

1

Maak de witte ui en paprika schoon.

2

Snijd de uien en paprika in blokjes en hak de knoflook.

3

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en voeg de uien, knoflook en paprika toe. Fruit dit voor ongeveer vijf minuten.

4

Draai het vuur laag en voeg dan de kruiden toe. Roer goed door en myoteer dit voor ongeveer twee minuten. Let er op dat de kruiden niet aanbranden.

5

Blus het geheel af met witte wijn en voeg ook het blikje tomaten toe aan de saus.

6

Breng het aan de kook en laat het vervolgens pruttelen voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7

Breek de eieren en laat ze vallen in de saus. Dek nogmaals af en kook ze tot de gewenste garing.

8

Garneer het gerecht met de platte peterselie en koriander.

Ingrediënten

 olijfolie
 1 el paprikapoeder
 1 tl korianderpoeder
 0,50 el komijnpoeder
 0,50 tl cayennepeper
 1 groene paprika
 1 witte ui
 2 tenen knoflook
 1 scheut witte wijn
 6 eieren
 1 bosje koriander en/of platte peterselie
 1 blik gehakte tomaten

Instructies

1

Maak de witte ui en paprika schoon.

2

Snijd de uien en paprika in blokjes en hak de knoflook.

3

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en voeg de uien, knoflook en paprika toe. Fruit dit voor ongeveer vijf minuten.

4

Draai het vuur laag en voeg dan de kruiden toe. Roer goed door en myoteer dit voor ongeveer twee minuten. Let er op dat de kruiden niet aanbranden.

5

Blus het geheel af met witte wijn en voeg ook het blikje tomaten toe aan de saus.

6

Breng het aan de kook en laat het vervolgens pruttelen voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7

Breek de eieren en laat ze vallen in de saus. Dek nogmaals af en kook ze tot de gewenste garing.

8

Garneer het gerecht met de platte peterselie en koriander.

Shakshuka zelf maken volgens origineel recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef. Ook kook ik mee op niveau bij restaurant Het Havenhuis in Etten-Leur, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier