Shio-ramen is een perfecte soep voor in de herfst! Het is hartverwarmd en hartig. Dit komt dankzij de kippenbouillon die wordt gebruikt voor de shio-ramen. Shio betekent in het Japans zout. Dit betekent dus dat de soep op smaak wordt gebracht met zout in plaats van een tare op basis van sojasaus. Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze shio-ramen erg veel werk is. Echter, valt dit reuze mee doordat je niet constant bij de bouillon hoeft te blijven staan. Je kunt dan bijvoorbeeld de buikspek voorbereiden of het kippenvet. Dit klinkt misschien niet heel smakelijk maar is het wel. Je kunt dit bijvoorbeeld maken door in de toko kippenhuidjes te kopen. Deze kun je iets verwarmen en vervolgens kun je het vet eraf scheppen. Dit vet is erg lang houdbaar en kun je gebruiken om de shio-ramen extra lekker te maken.
In deze koopgids
Wat is shio-ramen
Dit recept voor shio-ramen is gemaakt op basis van kippenbouillon. Let er goed op dat je de kippenbouillon regelmatig afschuimt aan het begin. Dit voorkomt dat de bouillon troebel wordt. Je kunt de bouillon na het maken ook op smaak brengen en invriezen. In dit geval is de kippenbouillon voor de shio-ramen ruim 2 maanden houdbaar. Ook de buikspek, ook wel bekend als chashu, kun je in grotere hoeveelheden maken. Heb je het dan een keer druk? Dan kun je alles uit de vriezer halen en kun je op een stormachtige dag een heerlijke kippensoep eten.
Hoe kan ik de shio ramen verreiken?
shio-ramen
Waar is het recept?