Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

SLA Kookboek

SLA

SLA, meer dan een kookboek

SLA is een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Een boek met recepten van Ida de Haart. Een boek met recepten zonder koemelk, geraffineerde suikers en ook nog eens bijna allemaal glutenvrij.

Maar SLA is meer dan een boek. SLA is een familiebedrijf bestaande uit Jop, Nina en Ida die samen, op 15 juli 2013 hun eerste saladebar in Amsterdam geopend hebben. Deze biologische saladebar met nu maar liefst al 5 vestigingen in Amsterdam geven je alles wat je ook in dit boek kunt vinden en meer.

Waar koop je het en waar moet je op letten.

Het boek is bijzonder praktisch. Want hoe belangrijk is het niet om even op weg geholpen te worden met het doen van de juiste boodschappen. Even weer weten waar je op moet letten en wat je waar kunt kopen. Bijvoorbeeld wat we allemaal weten maar vaak niet doen: de etiketten lezen!
Koop bijvoorbeeld ingrediënten uit het seizoen en heel belangrijk, vermijd gluten en geraffineerde suikers.

Basisingrediënten

Voor het maken van de recepten vraag je je vaak af wat je allemaal standaard in huis moet hebben. Ook daar heeft SLA het antwoord op. Een duidelijke opsomming van ingrediënten welke handig zouden zijn als je die standaard in je keukenkastjes hebt staan.

Bijzondere ingrediënten

Je komt tegenwoordige steeds meer bijzondere ingrediënten tegen. Denk aan Amarant, Chiazaad, Kimchi. Dan vraag je je soms af wat dat toch is. Ook daar word in het boek antwoord op gegeven, duidelijke omschrijvingen van de ingrediënten en waar je deze kunt kopen.

SLA kookboek

Het leuke van al die nieuwe en bijzondere ingrediënten is dat je kookwereld opeens heel groot word. Zo ontdek je nieuwe smaken en nieuwe combinaties om van te watertanden.

Prettig is ook dat er veel informatie gegeven word over de basis, wat is bv Ghee, hoe moet je groenten roosteren, hoe week en kook je bonen of wat is blancheren.

Recepten

Na al deze praktische informatie volgen er 75 tongstrelende recepten die iedereen kan maken. Niet alleen salades passeren de revue maar ook dressings, Hummus, Soepen, sappen en smoothies en gelukkig ook heerlijke zoete recepten zoals Chocoladetaart met Kokos en Chiazaad..

Om je een indruk te geven van de saladerecepten die je in het boek vind, wat dacht je van: Salade van andijvie met gerookte forel & Belugalinzen. Salade van bladspinazie met Libaneze lamsgehaktballetjes. Geroosterde pompoen, kikkererwten & paddenstoelen. Gepofte rode biet (uit eigen tuin ) karwijzaad, kaneel & Komijn. Allemaal heerlijke en bijzondere salades. Maar ook lekkernijen als Salted Caramel cheesecake en vegan banaan-walnoten muffins vind je in dit heerlijke boek.

Bekijk ook: dit zijn de beste vegetarische kookboeken

Wat kan ik nog meer vertellen over dit boek? Eigenlijk nog maar 1 ding. Dit boek zou echt in elk huis aanwezig moeten zijn.

Als ik dit boek in 1 woord zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen Grandioos!

Ik weet in ieder geval wel wat wij komende week gaan doen. Dat is koken uit dit boek en één van de SLA saladebars in Amsterdam bezoeken.

Ik zeg alvast eet smakelijk!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!