Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Snelle kimchirijst recept voor de drukke dagen

Kimchi fried rice is een echte klassieker uit de Koreaanse keuken. Het gerecht is rijkelijk van smaak, iets pittig en vooral erg snel om te maken.

recept voor kimchi fried rijst

Kimchi fried rice is een echte klassieker uit de Koreaanse keuken. Het gerecht is rijkelijk van smaak, iets pittig en vooral erg snel om te maken. Het gerecht zelf is niet heel moeilijk om te maken en kun je zonder problemen in een kwartier op tafel zetten. Je kunt behoorlijk variëren met dit recept en kunt ook andere groenten gebruiken buiten de paddenstoelen. Denk bijvoorbeeld aan paprika, maïs of paksoi. De basis voor het gerecht blijft hetzelfde. Zorg er wel altijd voor dat je koude rijst gebruikt als je dit gaat bakken. Het is namelijk niet mogelijk om met koude rijst te wokken. Vaak heb je dan kans dat de korrels niet goed mengen met het gerecht en daarbij wordt de rijst ook overgaar, omdat het blijft doorkoken. Je kunt dit gerecht ook vegetarisch houden door de bacon eruit te laten. Voor dit recept heb ik het wel gebruikt, omdat het een licht rokerige smaak geeft aan de kimchi rijst. Natuurlijk kun je ook andere producten gebruiken zoals smac, maar ook tofublokjes of iets anders wat je in huis hebt. De kimchi fried rice is dan ook in een handomdraai op tafel en is echt een gevalletje van overheerlijk comfort food.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Kimchi fried rice is een echte klassieker uit de Koreaanse keuken. Het gerecht is rijkelijk van smaak, iets pittig en vooral erg snel om te maken.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd12 minuten

 110 g kimchi
 150 g ontbijtspek in blokjes
 1 pakje enoki of beukenzwammetjes
 350 g gekookte witte rijst
 4 eieren
 0,50 eetlepel gehakte knoflook
 20 g kimchivocht
 1 eetlepel sesamolie
 1 eetlepel zonnebloemolie
 1 vel nori in reepjes geknipt
 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd

1

Zet een pan op het vuur op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe.

2

Voeg de knoflook toe en fruit dit snel aan. Voeg de spekblokjes toe en blijf roeren totdat ze ongeveer halfgaar zijn. Voeg de kimchi toe en blijf doorwokken zodat het volledig is verwarmd. Wok door en voeg vervolgens de paddenstoelen toe aan de pan. Wok door totdat ook deze weer halfgaar zijn.

3

Blijf doorbakken en voeg vervolgens de koude rijst toe en het kimchivocht. Blijf doorroeren totdat de rijst warm is en alles goed gemengd is. Breng op smaak met de sesamolie en zout en peper.

4

Bak ondertussen de eieren in een andere pan en serveer dit samen met de kimchirijst! Garneer het gerecht met de norireepjes en sesamzaadjes.

Ingrediënten

 110 g kimchi
 150 g ontbijtspek in blokjes
 1 pakje enoki of beukenzwammetjes
 350 g gekookte witte rijst
 4 eieren
 0,50 eetlepel gehakte knoflook
 20 g kimchivocht
 1 eetlepel sesamolie
 1 eetlepel zonnebloemolie
 1 vel nori in reepjes geknipt
 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd

Aanwijzingen

1

Zet een pan op het vuur op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe.

2

Voeg de knoflook toe en fruit dit snel aan. Voeg de spekblokjes toe en blijf roeren totdat ze ongeveer halfgaar zijn. Voeg de kimchi toe en blijf doorwokken zodat het volledig is verwarmd. Wok door en voeg vervolgens de paddenstoelen toe aan de pan. Wok door totdat ook deze weer halfgaar zijn.

3

Blijf doorbakken en voeg vervolgens de koude rijst toe en het kimchivocht. Blijf doorroeren totdat de rijst warm is en alles goed gemengd is. Breng op smaak met de sesamolie en zout en peper.

4

Bak ondertussen de eieren in een andere pan en serveer dit samen met de kimchirijst! Garneer het gerecht met de norireepjes en sesamzaadjes.

Snelle kimchirijst recept voor de drukke dagen

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier