Kimchi fried rice is een echte klassieker uit de Koreaanse keuken. Het gerecht is rijkelijk van smaak, iets pittig en vooral erg snel om te maken. Het gerecht zelf is niet heel moeilijk om te maken en kun je zonder problemen in een kwartier op tafel zetten. Je kunt behoorlijk variëren met dit recept en kunt ook andere groenten gebruiken buiten de paddenstoelen. Denk bijvoorbeeld aan paprika, maïs of paksoi. De basis voor het gerecht blijft hetzelfde. Zorg er wel altijd voor dat je koude rijst gebruikt als je dit gaat bakken. Het is namelijk niet mogelijk om met koude rijst te wokken. Vaak heb je dan kans dat de korrels niet goed mengen met het gerecht en daarbij wordt de rijst ook overgaar, omdat het blijft doorkoken. Je kunt dit gerecht ook vegetarisch houden door de bacon eruit te laten. Voor dit recept heb ik het wel gebruikt, omdat het een licht rokerige smaak geeft aan de kimchi rijst. Natuurlijk kun je ook andere producten gebruiken zoals smac, maar ook tofublokjes of iets anders wat je in huis hebt. De kimchi fried rice is dan ook in een handomdraai op tafel en is echt een gevalletje van overheerlijk comfort food.
Kimchi fried rice is een echte klassieker uit de Koreaanse keuken. Het gerecht is rijkelijk van smaak, iets pittig en vooral erg snel om te maken.
Zet een pan op het vuur op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe.
Voeg de knoflook toe en fruit dit snel aan. Voeg de spekblokjes toe en blijf roeren totdat ze ongeveer halfgaar zijn. Voeg de kimchi toe en blijf doorwokken zodat het volledig is verwarmd. Wok door en voeg vervolgens de paddenstoelen toe aan de pan. Wok door totdat ook deze weer halfgaar zijn.
Blijf doorbakken en voeg vervolgens de koude rijst toe en het kimchivocht. Blijf doorroeren totdat de rijst warm is en alles goed gemengd is. Breng op smaak met de sesamolie en zout en peper.
Bak ondertussen de eieren in een andere pan en serveer dit samen met de kimchirijst! Garneer het gerecht met de norireepjes en sesamzaadjes.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een pan op het vuur op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe.
Voeg de knoflook toe en fruit dit snel aan. Voeg de spekblokjes toe en blijf roeren totdat ze ongeveer halfgaar zijn. Voeg de kimchi toe en blijf doorwokken zodat het volledig is verwarmd. Wok door en voeg vervolgens de paddenstoelen toe aan de pan. Wok door totdat ook deze weer halfgaar zijn.
Blijf doorbakken en voeg vervolgens de koude rijst toe en het kimchivocht. Blijf doorroeren totdat de rijst warm is en alles goed gemengd is. Breng op smaak met de sesamolie en zout en peper.
Bak ondertussen de eieren in een andere pan en serveer dit samen met de kimchirijst! Garneer het gerecht met de norireepjes en sesamzaadjes.
Geef een reactie