Echte Griekse souvlaki is superlekker om te maken en ook nog eens erg eenvoudig! Authentieke Griekse souvlaki heeft wat weg van kebab, maar is dan gemaakt van varkensvlees. Je kunt het bijvoorbeeld maken van varkenshaas, maar mijn voorkeur gaat uit naar schouderkarbonade. Dit grillt mooier, doordat dit vlees vetter is en krijg je dus een mooier krokant laagje op het vlees. Het krokante vlees in combinatie met de verse kruiden en een licht zuurtje, maken dit voor mij een echte topper. Dit recept voor Griekse souvlaki is erg eenvoudig en je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig, waarvan je het meeste vaak al in huis hebt. Wil je niet barbecueën, dan kun je de souvlaki ook grillen in een grillpan. De souvlaki marineer je in rode wijnazijn, citroen, knoflook en wat verse kruiden. Dit laat je het liefst een aantal uren staan, zodat de zuren in het vlees kunnen trekken met malser vlees als resultaat. Het vlees grill je het beste op de grill, zodat de grillsmaak goed vrijkomt.
In deze koopgids
Souvlaki recept met tzatziki
Dit recept voor souvlaki serveer je het liefst op een pitabroodje of een Grieks flatbread. Dat samen met een vers gemaakte tzatziki en je hebt een echte topper! Het lekkerste is dan ook om dit te serveren samen met een vers gemaakte feta salade met olijven, paprika, feta en ui. Ook kun je dit recept voor Griekse souvlaki samen serveren als onderdeel van een lekkere barbecue.
Misschien wel een van de bekendste toppers uit de Griekse keuken. Gelukkig kun je het ook thuis maken met slechts een handjevol ingrediënten.
Als je de souvlaki gaat grillen op de barbecue dan moet je houten stokjes ook even in water leggen. Dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het grillen.
Hak de munt en pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de ui in kleine partjes.
Snijd de schouderkarbonade in kleine blokjes en marineer dit samen met de ui, knoflook, munt, olijfolie, rode wijnazijn en citroensap. Laat dit marineren voor minimaal een uur, maar het liefst een halve dag.
Maak nu de tzatziki. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer vervolgens in kleine en dunne partjes. Pers de knoflook over de yoghurt en voeg dan de wijnazijn toe. Hak de munt fijn en voeg dit toe. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de broodjes af volgens instructie.
Rijg het vlees op de spiezen en zet klaar om te grillen. Bak mooi goudbruin aan alle kanten.
Serveer de souvlaki samen met de tzatziki en het pitabroodje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Als je de souvlaki gaat grillen op de barbecue dan moet je houten stokjes ook even in water leggen. Dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het grillen.
Hak de munt en pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de ui in kleine partjes.
Snijd de schouderkarbonade in kleine blokjes en marineer dit samen met de ui, knoflook, munt, olijfolie, rode wijnazijn en citroensap. Laat dit marineren voor minimaal een uur, maar het liefst een halve dag.
Maak nu de tzatziki. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer vervolgens in kleine en dunne partjes. Pers de knoflook over de yoghurt en voeg dan de wijnazijn toe. Hak de munt fijn en voeg dit toe. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de broodjes af volgens instructie.
Rijg het vlees op de spiezen en zet klaar om te grillen. Bak mooi goudbruin aan alle kanten.
Serveer de souvlaki samen met de tzatziki en het pitabroodje.
Geef een reactie