Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Speculaas brokken

speculaas brokken

Speculaas brokken horen echt bij de winter en bij sinterklaas vind ik, lekker met warme chocomelk en dan een groot stuk speculaas erbij. Als je speculaas brokken gaat maken hangt er een heerlijke speculaas geur in je huis bij het afbakken, heerlijk! Het speculaasdeeg kun je prima al een dag eerder maken, het speculaas word er eigenlijk alleen maar lekkerder van, dan hoef je het de volgende dag alleen nog maar af te bakken.

Dit recept is voor ongeveer 16 speculaas brokken. Verder heb je nodig een bakplaat en bakpapier.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten16 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten

Ingrediënten
 300 g bloem
 150 g donkerbruine basterdsuiker
 5 theelepel speculaaskruiden
 1 theelepel bakpoeder
 1 snufje zout
 150 g roomboter koud in blokjes
 4 eetlepel melk
 1 ei en melk om te bestrijken
 amandelen ter decoratie

Speculaas brokken maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hier een deeg van.

3

Pak het deeg in folie en leg bij voorkeur een nacht/dag in de koelkast maar ten minste 2 uur.

4

Rol het deeg dan uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik.

5

Strooi wat bloem onder het deeg voor je gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken.

6

Leg de uitgerolde plak speculaasdeeg nu op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Meng 1 ei met een scheutje melk en bestrijk hiermee de speculaas plak.

8

Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas.

9

Bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel.

10

Zet de speculaas nu in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten.

11

Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 g bloem
 150 g donkerbruine basterdsuiker
 5 theelepel speculaaskruiden
 1 theelepel bakpoeder
 1 snufje zout
 150 g roomboter koud in blokjes
 4 eetlepel melk
 1 ei en melk om te bestrijken
 amandelen ter decoratie

Aanwijzingen

Speculaas brokken maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hier een deeg van.

3

Pak het deeg in folie en leg bij voorkeur een nacht/dag in de koelkast maar ten minste 2 uur.

4

Rol het deeg dan uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik.

5

Strooi wat bloem onder het deeg voor je gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken.

6

Leg de uitgerolde plak speculaasdeeg nu op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Meng 1 ei met een scheutje melk en bestrijk hiermee de speculaas plak.

8

Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas.

9

Bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel.

10

Zet de speculaas nu in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten.

11

Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken.

Notes

Speculaas brokken

 1 ei en melk om te bestrijken

 

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!