Ik ben dol op Dan Dan noedels. Toch was het even erg pittig toen ik dit heb geprobeerd in China. Terug in Nederland heb ik het recept voor de Sichuanese Dan Dan noedels iets aangepast, zodat de smaak iets toegankelijker is voor ons smaakpallet. Dit recept voor Dan Dan noedels is kinderlijk eenvoudig en kun je makkelijk maken in een kwartiertje. Wil je nog extra groenten in je Dan Dan noedels dan kun je bijvoorbeeld wat paksoi kort blancheren en erbij serveren. Zo heb je ook nog een zoet tintje in het gerecht.
Dan Dan noedels is een klassiek voorbeeld van wat comfortfood is. Het eenvoudig en een echte smaaksensatie. De naam Dan Dan noedels komt doordat de vroegere straatverkopers de noedels op een paal met emmers meenam. Aan de ene kant hing dan de emmer met noedels en aan de andere de saus. Dan Dan noedels betekent feitelijk Noedels aan een paal. Dan Dan noedels of Dandan mian is zeker de moeite om eens te proberen en kun je ook aanpassen. Er is namelijk niet echt een origineel recept voor Dan Dan noedels. Dit recept voor Dan Dan noedels is zonder de welbekende Chinese sesampasta. Dit is vooral erg lekker als je trek hebt in een meer hartig gerecht. Soms vervang ik de Chinese sesampasta voor Tahini. De smaak is namelijk iets minder intens en soms dus meer naar mijn smaak. De noedel is ten slotte best belangrijk voor het recept. Ikzelf heb een voorkeur voor een meer dikke noedel. De saus hecht zich beter aan de noedel waardoor de algehele smaakbeleving een stuk beter is.
Vegetarische Dan Dan noedels maken
Dit recept voor Dan Dan noedels maakt gebruik van varkensgehakt. Ben je vegan of wil je een dag geen vlees, dan kun je het vleesgehakt simpelweg vervangen naar vegetarisch gehakt. Net zo lekker
Iedereen die mij kent weet dat ik een groot liefhebber ben van noedels. Dit recept is een Sichuanese klassieker dat erg smaakvol is. Je kunt het pittig, of minder pittig, maken door meer of minder chiliolie te gebruiken.
Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en voeg het gehakt toe en laat dit verkleuren.
Voeg vervolgens de gefermenteerde saus toe en de Shaoxingwijn toe en roerbak dit goed door. Breng het gehakt verder op smaak met 1 theelepel lichte sojasaus en het zout.
Haal het gehakt uit de wok en zet apart. Kook de noedels af volgens de instructie op de verpakking.
Meng vervolgens de chiliolie, ya chai, chiankiangazijn, zout en sojasaus met elkaar.
Verwarm de bouillon en meng hierin de gekookte noedels. Voeg de saus toe en top dit af met het gehakt en dun gesneden bosuitjes
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en voeg het gehakt toe en laat dit verkleuren.
Voeg vervolgens de gefermenteerde saus toe en de Shaoxingwijn toe en roerbak dit goed door. Breng het gehakt verder op smaak met 1 theelepel lichte sojasaus en het zout.
Haal het gehakt uit de wok en zet apart. Kook de noedels af volgens de instructie op de verpakking.
Meng vervolgens de chiliolie, ya chai, chiankiangazijn, zout en sojasaus met elkaar.
Verwarm de bouillon en meng hierin de gekookte noedels. Voeg de saus toe en top dit af met het gehakt en dun gesneden bosuitjes
Geef een reactie