Spruitjes, je houd er van of niet maar mocht je er niet van houden dan moet je eens dit recept voor spruitjessalade echt een keer proberen. De combinatie met de appel, de gember en het kerriepoeder geven deze spruitjes net even een andere smaak. De appel is een goede tegenhanger voor de toch wat bittere spruitjes. De kleine spruitjes zijn vaak net even iets lekkerder maar dat is ook weer persoonlijk. Spruitjes zijn heel erg gezond, deze minikooltjes bevatten zelfs meer vitamine C dan sinaasappels.
In deze koopgids
Spruitjeslucht
Iedereen kent wel de term *spruitjes lucht* . De vieze lucht die je ruikt als je spruitjes te lang kookt. Deze spruitjeslucht wordt veroorzaakt doordat spruitkool tijdens het groeien zwavel opneemt uit de grond. Kook je de spuitjes te lang dan laten spruitjes vluchtige zwavelverbindingen los en dat is die vieze spuitjeslucht die je ruikt! Kook spruitjes dus heel kort (max 10 minuten) en eet je ze gewokt of in een salade dan kun je ze nog veel korter koken, 3 minuten zal doorgaans al genoeg zijn.
Zet een pan met water en wat zout erin op het vuur en breng aan de kook.
Maak in de tussentijd eventueel de spruitjes schoon(als je geen schoongemaakte spuitjes hebt gekocht) door een klein plakje van het kontje af te snijden en een paar buitenste blaadjes eraf te halen die dan loslaten.
Was de spruitjes goed.
Als het water kookt doe de spruitjes erin en blancheer voor ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn (af en toe even proeven).
Zijn ze goed schep ze dan uit in een pan of bak met ruim koud water, zo laat je de spruitjes schrikken en blijven ze mooi groen.
Laat de spruitjes vervolgens goed uitlekken.
Zet een wokpan op het vuur, doe er een klein scheutje olie en de gember in en bak de spruitjes kort op hoog vuur (zorg dat de gember niet verbrand).
Voeg de appel vervolgens toe en bak kort mee.
Daarna de theelepel kerrie en de pijnboompitjes en bak nog even door tot alles warm is.
Breng eventueel op smaak met zout en peper en hou je van een tikkeltje zoet voeg dan een handje rozijnen toe.
Je kunt de spruitjessalade koud of lauwwarm eten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een pan met water en wat zout erin op het vuur en breng aan de kook.
Maak in de tussentijd eventueel de spruitjes schoon(als je geen schoongemaakte spuitjes hebt gekocht) door een klein plakje van het kontje af te snijden en een paar buitenste blaadjes eraf te halen die dan loslaten.
Was de spruitjes goed.
Als het water kookt doe de spruitjes erin en blancheer voor ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn (af en toe even proeven).
Zijn ze goed schep ze dan uit in een pan of bak met ruim koud water, zo laat je de spruitjes schrikken en blijven ze mooi groen.
Laat de spruitjes vervolgens goed uitlekken.
Zet een wokpan op het vuur, doe er een klein scheutje olie en de gember in en bak de spruitjes kort op hoog vuur (zorg dat de gember niet verbrand).
Voeg de appel vervolgens toe en bak kort mee.
Daarna de theelepel kerrie en de pijnboompitjes en bak nog even door tot alles warm is.
Breng eventueel op smaak met zout en peper en hou je van een tikkeltje zoet voeg dan een handje rozijnen toe.
Je kunt de spruitjessalade koud of lauwwarm eten.
Geef een reactie