Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De lekkerste steak sandwich voor de lunch

De sandwich is de ideale lunch voor in de middag. Met name nu iedereen thuiswerkt mag je weleens goed uitpakken en een overheerlijke lunch op tafel zetten. Een steak sandwich is een heerlijke sandwich die je eenvoudig zelf kunt maken.
steak sandwich recept

De sandwich is de ideale lunch voor in de middag. Met name nu iedereen thuiswerkt mag je weleens goed uitpakken en een overheerlijke lunch op tafel zetten. Wel is het dan belangrijk dat je een mooi lunchgerecht hebt die vullend en voedzaam is. Een steak sandwich is een heerlijke sandwich die je eenvoudig zelf kunt maken. Ook is deze sandwich erg snel en eenvoudig om zelf te maken. Dit recept geeft je twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de steak sandwich te maken met diverse stukken vlees zoals biefstuk, bavette of ossenhaas. Deze doe je vervolgens dun snijden en kort grillen. Ook kun je ervoor kiezen om voorgegaard vlees te kiezen zoals rosbief. Rosbief is namelijk de ideale vervanger als je geen tijd hebt om te grillen of geen grillpan hebt.

Lees ook: dit zijn de beste steakmessen!

Variaties op het steak sandwich recept

Het makkelijke aan lunchrecepten is dat deze erg bewerkelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook paprika of olijven toevoegen. Ook zou je een stukje zoetzure komkommer op het broodje kunnen leggen. Dit is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Dit recept voor steak sandwich bevat ook remouladesaus. Deze saus kun je ook gebruiken als dipsaus voor mosselen of als saus bij een visgerecht. De hartige smaak past echter ook bij gegrild vlees zoals in dit recept voor steak sandwich. Het succes van deze saus zit echter wel in het fijn snijden van de ui, kappertjes, kervel en augurk. Zorg er daarom voor dat je deze zeer fijn is gesneden.

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

De sandwich is de ideale lunch voor in de middag. Met name nu iedereen thuiswerkt mag je weleens goed uitpakken en een overheerlijke lunch op tafel zetten.

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

 320 g bavette, rosbief of ossenhaas
 0,50 komkommer
 2 tomaten
 1 rode ui
 150 g sla zoals mesclun of frisé
 150 g mayonaise
 1 sjalotje of kleine witte ui
 1 tl kappertjes
 1 el blokjes augurk
 1,50 el dragonazijn
 handje kervel
 8 sneetjes wit of bruin brood
 zout en peper

1

Maak de witte ui schoon en snijd deze in zeer fijne blokjes. Hak de kervel en snijd de augurkblokjes eventueel kleiner.

2

Snijd de rode ui in ringen en de komkommer en tomaat in dunne plakjes.

3

Maak als eerste de remouladesaus. Meng de mayonaise, dragonazijn, augurk, kervel, kappertjes en witte ui met elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper. Mocht je de dragon net niet proeven kun je eventueel extra dragonazijn toevoegen.

4

Mocht je ossenhaas of bavette gebruiken, dan kun je deze in dunne plakjes snijden. Breng op smaak met zout en peper

5

Zet een grillpan op hoog vuur en rooster het brood kort in de grillpan. Schroei het vlees kort, zodat het vlees net niet gaar is.

6

Besmeer vervolgens ieder broodje met de remouladesaus.

7

Leg de sneetjes brood zo dat je een broodje kunt beleggen en de ander kunt gebruiken als deksel.
Beleg ieder broodje met een handje sla, komkommer en tomaat. Leg daarbovenop het gegrilde vlees en top dit af met de rode ui. Leg het andere sneetje op het broodje en snijd de sandwich in twee.

Ingrediënten

 320 g bavette, rosbief of ossenhaas
 0,50 komkommer
 2 tomaten
 1 rode ui
 150 g sla zoals mesclun of frisé
 150 g mayonaise
 1 sjalotje of kleine witte ui
 1 tl kappertjes
 1 el blokjes augurk
 1,50 el dragonazijn
 handje kervel
 8 sneetjes wit of bruin brood
 zout en peper

Instructies

1

Maak de witte ui schoon en snijd deze in zeer fijne blokjes. Hak de kervel en snijd de augurkblokjes eventueel kleiner.

2

Snijd de rode ui in ringen en de komkommer en tomaat in dunne plakjes.

3

Maak als eerste de remouladesaus. Meng de mayonaise, dragonazijn, augurk, kervel, kappertjes en witte ui met elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper. Mocht je de dragon net niet proeven kun je eventueel extra dragonazijn toevoegen.

4

Mocht je ossenhaas of bavette gebruiken, dan kun je deze in dunne plakjes snijden. Breng op smaak met zout en peper

5

Zet een grillpan op hoog vuur en rooster het brood kort in de grillpan. Schroei het vlees kort, zodat het vlees net niet gaar is.

6

Besmeer vervolgens ieder broodje met de remouladesaus.

7

Leg de sneetjes brood zo dat je een broodje kunt beleggen en de ander kunt gebruiken als deksel.
Beleg ieder broodje met een handje sla, komkommer en tomaat. Leg daarbovenop het gegrilde vlees en top dit af met de rode ui. Leg het andere sneetje op het broodje en snijd de sandwich in twee.

De lekkerste steak sandwich voor de lunch
Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef. Ook kook ik mee op niveau bij restaurant Het Havenhuis in Etten-Leur, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen.