Je kent het gerecht vast wel uit alle Franse bistro’s: klassieke steak tartaar. Het is een gerecht dat je eenvoudig zelf thuis kunt maken en het heeft niet veel ingrediënten nodig. Een klassieke steak tartaar is een erg leuk gerecht om te serveren als voorgerecht bij een diner voor familie en vrienden. Het leuke van steak tartaar is, dat er veel keuze is in verschillende toppings. Wat het belangrijkste is, bij het maken van steak tartaar, is het type vlees dat je gebruikt. Gebruik malse stukken vlees zoals ossenhaas, diamanthaas, rumpsteak of biefstuk.
Lees ook: dit zijn de beste steakmessen!
In deze koopgids
Hoe kan ik variëren?
Je kunt eenvoudig zelf variëren in het steak tartaar recept door extra ingrediënten/garnituren toe te voegen zoals truffelmayonaise, zoetzure sjalotjes en krokante rammenas. Dit steak tartaar recept maakt alleen gebruik van truffelmayonaise en wat slabladeren om het gerecht te garneren. Daarnaast kun je het ook andere smaken geven. Maak bijvoorbeeld een Oosterse steak tartaar door de mosterd weg te laten en Hoisinsaus en/of wat sojasaus toe te voegen aan de tartaar. Al met al is het eenvoudig om alle kanten op te gaan met steak tartaar.
Je kent het gerecht vast wel uit alle Franse bistro’s: klassieke steak tartaar en je kunt het eenvoudig zelf maken.
Snijd de ossenhaas in hele kleine blokjes.
Snijd vervolgens de augurkjes ook in kleine blokjes. Snijd ten slotte de stelen bieslook in zo dun mogelijke ringen. Het belangrijkste bij het maken van steak tartaar is, dat je alle ingrediënten zo fijn mogelijk snijdt. Als je steak tartaar te grof snijdt, dan is er kans dat het vlees niet mals genoeg is om rauw te eten. Daarnaast komen de smaken van de overige ingrediënten beter tot hun recht als ze heel fijn zijn gesneden.
Meng de ossenhaas, de gesnipperde sjalotjes, augurk, kappertjes en bieslook met elkaar.
Voeg dan een scheut olijfolie toe en breng het geheel verder op smaak met mosterd, zout en peper. Je moet de olijfolie en mosterd nét moeten proeven. Als dit niet het geval is, voeg je meer olijfolie en/of mosterd toe aan de steak tartaar en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Pak een steekring en vul deze met de steak tartaar. Druk de steak tartaar lichtjes aan en haal de steekring voorzichtig omhoog.
Het enige wat je van de eieren nodig hebt, is de eierdooier. De eierdooier leg je bovenop de steak tartaar. Zodra je de eidooier opensnijdt, zal deze zich mengen met de tartaar en krijg je een fluweelzacht mondgevoel! Kwarteleieren lenen zich beter voor de steak tartaar, doordat deze een minder grote eidooier hebben. Daarnaast zijn kwarteleieren ook zachter van smaak.
Maak een cornetje van bakpapier of gebruik een spuitzak en vul deze met truffelmayonaise. Spuit nu toefjes met truffelmayonaise op de steak tartaar.
Garneer ten slotte het gerecht met blaadjes Frisé- of Mesclun sla. Serveer de steak tartaar met stokbrood en eventueel een glas zachte rode wijn.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de ossenhaas in hele kleine blokjes.
Snijd vervolgens de augurkjes ook in kleine blokjes. Snijd ten slotte de stelen bieslook in zo dun mogelijke ringen. Het belangrijkste bij het maken van steak tartaar is, dat je alle ingrediënten zo fijn mogelijk snijdt. Als je steak tartaar te grof snijdt, dan is er kans dat het vlees niet mals genoeg is om rauw te eten. Daarnaast komen de smaken van de overige ingrediënten beter tot hun recht als ze heel fijn zijn gesneden.
Meng de ossenhaas, de gesnipperde sjalotjes, augurk, kappertjes en bieslook met elkaar.
Voeg dan een scheut olijfolie toe en breng het geheel verder op smaak met mosterd, zout en peper. Je moet de olijfolie en mosterd nét moeten proeven. Als dit niet het geval is, voeg je meer olijfolie en/of mosterd toe aan de steak tartaar en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Pak een steekring en vul deze met de steak tartaar. Druk de steak tartaar lichtjes aan en haal de steekring voorzichtig omhoog.
Het enige wat je van de eieren nodig hebt, is de eierdooier. De eierdooier leg je bovenop de steak tartaar. Zodra je de eidooier opensnijdt, zal deze zich mengen met de tartaar en krijg je een fluweelzacht mondgevoel! Kwarteleieren lenen zich beter voor de steak tartaar, doordat deze een minder grote eidooier hebben. Daarnaast zijn kwarteleieren ook zachter van smaak.
Maak een cornetje van bakpapier of gebruik een spuitzak en vul deze met truffelmayonaise. Spuit nu toefjes met truffelmayonaise op de steak tartaar.
Garneer ten slotte het gerecht met blaadjes Frisé- of Mesclun sla. Serveer de steak tartaar met stokbrood en eventueel een glas zachte rode wijn.
Geef een reactie