Dit recept voor szechuanese pulled chicken is een echte must als je dol bent op pittig eten. Het gerecht zelf heet officieel Kou Shui Ji en vertaalt zich naar watertandende kip. Ik maak dit gerecht met name in de zomer, omdat je de kip koud tot lauw serveert en het weinig moeite is om te maken om warme dagen. Het gerecht heet overigens ook watertandende kip, omdat het gerecht behoorlijk complex is van smaak. Het bevat namelijk meerdere smaaklagen zoals zoet, zout, zuur en umami. Toch is dit gerecht kinderlijk makkelijk om te maken. Je trekt namelijk van de kippenpoten een bouillon en trekt vervolgens het vlees eraf. Deze leg je dan in de marinade en het gerecht is klaar om uitgeserveerd te worden. Het is zeker aan te raden om zelf te spicy chili olie te maken. Dit kun je doen met dit recept. De olie zelf blijft maandenlang goed en is niet alleen lekker bij dit recept, maar ook bij bijvoorbeeld een Chinese hotpot avond of als garnering van je rijst. Dit gerecht is overigens een onderdeel van een maaltijd. Serveer dit bijvoorbeeld samen met wat rijst en een groentegerecht naar keuze. Dit kan van alles zijn van gewokte groente tot een frisse salade. Het is maar net waar je zin in hebt.
Een mooi gerecht met veel smaaklagen en complexiteit. Iets spicy, maar smaakt altijd naar meer.
Zet de poten onder water op ongeveer 3 liter water en trek de bouillon van de poten samen met de gember, rijstwijn en de lente-ui. Zet het vuur op laag en laat de kip garen voor anderhalf uur.
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen voor de saus. De bouillon kun je gebruiken van je vers getrokken bouillon. Het overige bouillonwater kun je voor een ander gerecht gebruiken zoals kippensoep.
Haal het vlees uit de bouillon en trek al het vlees van de botten of snijdt de kip in stukken. Leg de stukken kip in de saus en maak het af met de spicy chiliolie en sesamzaad. Serveer dit als onderdeel van een maaltijd met rijst en groente.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de poten onder water op ongeveer 3 liter water en trek de bouillon van de poten samen met de gember, rijstwijn en de lente-ui. Zet het vuur op laag en laat de kip garen voor anderhalf uur.
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen voor de saus. De bouillon kun je gebruiken van je vers getrokken bouillon. Het overige bouillonwater kun je voor een ander gerecht gebruiken zoals kippensoep.
Haal het vlees uit de bouillon en trek al het vlees van de botten of snijdt de kip in stukken. Leg de stukken kip in de saus en maak het af met de spicy chiliolie en sesamzaad. Serveer dit als onderdeel van een maaltijd met rijst en groente.
Geef een reactie