Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tagliatelle met zalm en venkel

tagliatelle met zalm

Tagliatelle met zalm en venkel

Een lekker en makkelijk recept van tagliatelle, zalm, venkel en dille. Kook de tagliatelle af zoals op de verpakking aangegeven, dit hangt af van of je verse tagliatelle gebruikt of gedroogde. Ik gebruikte in dit recept verse tagliatelle die hoeft maar kort te koken.Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.

Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 2/3 van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 venkel
 tagliatelle
 ½ bos dille
 2 zalmfilets zonder vel
 200 ml kookroom
 scheutje olie
 zout en peper

Tagliatelle met zalm en venkel maken
1

Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.

2

Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 2/3 van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.

3

Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 venkel
 tagliatelle
 ½ bos dille
 2 zalmfilets zonder vel
 200 ml kookroom
 scheutje olie
 zout en peper

Aanwijzingen

Tagliatelle met zalm en venkel maken
1

Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.

2

Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 2/3 van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.

3

Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

Notes

Tagliatelle met zalm en venkel

tagliatelle-met-zalm-2

Bekijk alle pasta recepten

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!