Tagliatelle met zalm en venkel

Tagliatelle met zalm en venkel

Een lekker en makkelijk recept van tagliatelle, zalm, venkel en dille. Kook de tagliatelle af zoals op de verpakking aangegeven, dit hangt af van of je verse tagliatelle gebruikt of gedroogde. Ik gebruikte in dit recept verse tagliatelle die hoeft maar kort te koken.Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.

Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 2/3 van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

tagliatelle-met-zalm-2

 

 


Tagliatelle met zalm en venkel
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 venkel
  • tagliatelle (zie verpakking hoeveelheid p.p afhankelijk vers of gedroogde tagliatelle)
  • ½ bos dille
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 150-200 ml kookroom
  • zout en peper
  • scheutje olie
Bereiding
  1. Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.
  2. Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens ⅔ van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

tagliatelle met zalm

 

Bekijk alle pasta recepten

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: