Tempurabeslag Recept, Zelf Tempura beslag Maken

Tempura is een manier van bereiden en het is de naam van het Japans gerecht. Van oorsprong is tempura afkomstig uit Portugal maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit de Japanse keuken. Verschillende ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Denk hierbij aan garnalen, vis, vlees, groenten, fruit etc. 

Wil jij zelf tempura beslag maken? Lees dan snel verder want dit is het beste tempurabeslag recept dat je online zult vinden!

Tempura beslag recept

  • 2 eidooiers
  • 250 gram tempurabloem of lichte bloem (met zo min mogelijk gluten)
  • 0,5 liter ijskoud water, bij voorkeur koolzuurhoudend water
  • mespuntje zout

Tempura beslag maken 

  1. Roer de bloem met een snufje zout door elkaar
  2. Voeg het ijskoude water erdoor en de eidooiers
  3. Roer kort door elkaar
  4. Het tempura beslag is nu klaar voor gebruik 

Wat kun je allemaal tempura van maken 

  • Stukjes rauwe groenten (wortel, paprika, venkel, broccoli, bloemkool, asperges ect)
  • Garnalen
  • Stukjes gekookte kip
  • Kabeljauw ect

Tempura maken

  • Verwarm in diepe pan een flinke laag olie tot 180 graden
  • Haal de ingrediënten door de bloem en daarna door het tempura beslag
  • Laat overtollig beslag eraf lopen en laat dan in de olie zakken
  • Bak in enkele minuten goudbruin en draai eventueel om
  • Schep de tempura vervolgens uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  • Serveer direct met een lekkere pittige sesamsaus, sojasaus of chilisaus 

Tempura tips en trucs:

  • Het beslag is vrij dun, zo krijg je een mooi dun laagje beslag wat de bedoeling is bij tempura
  • Het beslag mag best wat klontjes bevatten, dit is niet erg
  • Gebruik ijskoud water, zo krijg je heerlijke knapperige tempura. Nog beter is om ijskoud en koolzuurhoudend water te gebruiken (spa rood)
  • Gebruik gewone zonnebloemolie voor een neutrale smaak
  • Zorg dat de ingrediënten die je gaat frituren goed droog zijn, eventueel afdeppen met keukenpapier
  • Zorg dat de temperatuur van de olie echt 180 graden is als je gaat bakken en bak kleine hoeveelheden zodat de olie niet te snel afkoelt bij het bakken

tempurabeslag

Tempura beslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Tempurabeslag
Ingrediënten
  • 2 eidooiers
  • 250 gram tempurabloem of lichte bloem (met zo min mogelijk gluten)
  • 0,5 liter ijskoud water, bij voorkeur koolzuurhoudend water
  • mespuntje zout
Bereiding
Tempura beslag maken
  1. Roer de bloem met een snufje zout door elkaar
  2. Voeg het ijskoude water erdoor en de eidooiers
  3. Roer kort door elkaar
  4. Het tempura beslag is nu klaar voor gebruik
Tempura maken
  1. Verwarm in diepe pan een flinke laag olie tot 180 graden
  2. Haal de ingrediënten door de bloem en daarna door het tempura beslag
  3. Laat overtollig beslag eraf lopen en laat dan in de olie zakken
  4. Bak in enkele minuten goudbruin en draai eventueel om
  5. Schep de tempura vervolgens uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  6. Serveer direct met een lekkere pittige sesamsaus, sojasaus of chilisaus

 

Bekijk nog meer beslagsoorten

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: