Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Thais recept voor viskoekjes

Dit recept voor Thaise viskoekjes is supersnel en nog belangrijker: heel erg smaakvol en lekker. Ideaal als onderdeel van een rijsttafel.
Thaise viskoekjes

Dit recept voor Thaise viskoekjes is een authentiek recept voor viskoekjes. De viskoekjes zijn erg eenvoudig om te maken, zolang je een keukenmachine hebt. Een keukenmachine maakt een fijne farce van de vis, waardoor je er eenvoudig burgers van kunt maken. De Thaise viskoekjes kun je erg snel maken en kun je eventueel ook verder op smaak brengen met extra knoflook. Toch hoef je niet veel extra toe te voegen bij dit recept voor Thaise viskoekjes. Het lekkerst zijn de viskoekjes als ze net uit de pan komen. Als dip kun je bijvoorbeeld chilisaus, sriracha of met nuoc cham. Dat laatste heb je zo gemaakt: voeg 2 theelepels vissaus, 1,5 theelepel limoensap, 6tl water en 2 tl suiker toe aan een bekken. Roer goed door en klaar. Je kunt de nuoc cham extra lekker maken met een fijngehakt knoflookteentje en 1 bird’s eye chili.

Welke vis is het beste voor Thaise viskoekjes

Dit recept voor Thaise viskoekjes is op basis van tilapiafilet of roodbaars. Deze vis is zeer betaalbaar en blijft ook erg stevig tijdens het bakken. In principe kun je ook andere vissen gebruiken zoals zalm of zeeduivel. Delicate vissen zoals schol en zeetongen kun je beter niet gebruiken. Ook vissen zoals tonijn of zwaardvis zijn geen aanraders omdat deze erg droog worden tijdens het bakken.

Welke rode curry pasta is het beste

Het makkelijkste is natuurlijk om de rode curry pasta te kopen. Toch variëren de currypasta’s behoorlijk in kwaliteit. Ze zijn bijvoorbeeld te pittig of te zout. Het beste kun je kiezen voor een Thaise variant van een rode currypasta. Dit kun je kopen van verschillende merken zoals Maesri, ayam, Koh of een andere smaak rode curry pasta dat je lekker vindt.

Wat is lekker bij de Thaise viskoekjes?

Natuurlijk zijn Thaise viskoekjes een echte streetfood. Ik serveer ze daarom ook regelmatig als onderdeel van een shared dinings of een toegankelijke walking dinner. Thuis eet ik de Thaise viskoekjes het liefst als snack of als onderdeel van een groter geheel. Hiermee bedoel ik als bijgerecht in combinatie met bijvoorbeeld witte rijst, sateetje en wat tafelzuur. Al met al is dit zeker een leuk recept om mee te experimenteren!

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Thaise viskoekjes zitten vol smaak en kun je in no-time maken. Met slechts een aantal ingrediënten zet jij de lekkerste Thaise viskoekjes op tafel.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g Tilapia of roodbaarsfilet
 3 eetlepel Thaise rode curry pasta
 1 eetlepel verse koriander
 1,50 eetlepel vissaus
 1 ei
 40 g rijstebloem
 7 sperziebonen

1

Hak de koriander licht en snijdt de sperziebonen in dunne ringen.

2

Doe de vis, rode curry pasta, koriander, limoen, ei en de vissaus in een keukenmachine. Draai door totdat de vis een egale massa heeft.

3

Stort de vismassa in een bekken en voeg vervolgens de bloem en sperziebonen toe. Meng dit vervolgens grondig door.

4

Maak vervolgens van de vismassa kleine burgertjes.

5

Verwarm een pan op medium hoog vuur.

6

Bak vervolgens de viskoekjes twee minuten aan iedere kant. Haal uit de pan en laat de Thaise viskoekjes uitlekken op een keukenpapier.

Ingrediënten

 500 g Tilapia of roodbaarsfilet
 3 eetlepel Thaise rode curry pasta
 1 eetlepel verse koriander
 1,50 eetlepel vissaus
 1 ei
 40 g rijstebloem
 7 sperziebonen

Aanwijzingen

1

Hak de koriander licht en snijdt de sperziebonen in dunne ringen.

2

Doe de vis, rode curry pasta, koriander, limoen, ei en de vissaus in een keukenmachine. Draai door totdat de vis een egale massa heeft.

3

Stort de vismassa in een bekken en voeg vervolgens de bloem en sperziebonen toe. Meng dit vervolgens grondig door.

4

Maak vervolgens van de vismassa kleine burgertjes.

5

Verwarm een pan op medium hoog vuur.

6

Bak vervolgens de viskoekjes twee minuten aan iedere kant. Haal uit de pan en laat de Thaise viskoekjes uitlekken op een keukenpapier.

Thais recept voor viskoekjes

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier