Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tips om een kleine keuken in te richten

tips kleine keuken inrichten

Het kan een lastige klus zijn om een kleine keuken in te richten. Waar laat je alle spullen en hoe zorg je ervoor dat je genoeg ruimte hebt om uitgebreid te koken? Misschien zit je al dagen te bladeren in Woonmagazines of en ben je hard op zoek naar keuken ideeën maar en wil het maar niet lukken. Daarom heb ik voor jou een paar tips, zodat jij binnen no time een goed idee hebt voor jouw kleine keuken!

Opruimen en uitzoeken

Laten we beginnen met opruimen en uitzoeken. Voor overbodige spullen hebben we in een kleine keuken geen plek! Bedenk wat je echt nodig hebt in de keuken en wat je best kunt missen. Voorkom zoveel mogelijk rommel, want dat is zonde van de ruimte. Probeer de kleine spulletjes zoveel mogelijk op te bergen in bijvoorbeeld een kast, lade of doos. Een opgeruimde ruimte lijkt groter dan een rommelige ruimte!

Witte basis

Het is algemeen bekend dat een ruimte groter lijkt wanneer je kiest voor een witte basis. Met een witte basis bedoelen we witte muren en witte (keuken)kasten. Op deze manier oogt de keuken meteen een stuk groter. Maak ook zoveel mogelijk gebruik van inbouwapparatuur. Zo is alles in dezelfde frisse witte kleur.

Verlichting

De verlichting of de lichtinval van buiten kan ook een heel groot verschil maken. Door veel licht lijkt de keuken een stuk groter. Kies daarom voor shutters of jaloezieën op maat als raamdecoratie in de keuken. Deze passen bij bijna elke interieurstijl, zien er strak uit en nemen weinig ruimte in beslag. Doordat je ze halfdicht kunt doen, komt er veel daglicht naar binnen. Tegelijkertijd geven ze wel voldoende privacy in huis. Als je ’s avonds echt geen pottenkijkers wil, kun je ook nog verduisterende kant en klare gordijnen ophangen, deze brengen sfeer in de keuken en geven extra privacy. Zorg er ook voor dat je in de avond alle delen van de keuken kunt verlichten. Door de verlichte delen van de keuken lijkt het namelijk een stuk lichter.

Hoogte

Je kunt heel veel ruimte winnen door zoveel mogelijk de hoogte in te gaan. Denk bijvoorbeeld aan extra hoge kasten of zelfs tot aan het plafond. Hier kun je onwijs veel spullen in kwijt, maar het kost je geen extra ruimte in de breedte. Ook met planken creëer je extra opbergruimte in de keuken. Hier kun je allerlei leuke dingen opzetten zoals potjes, kruiden, borden en glazen. En vergeet je verse kruiden niet! Planken zijn dus niet alleen heel erg handig, het staat ook erg gezellig!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!