Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tips voor een romantisch diner met je geliefde

We mogen soms best wel wat meer tijd voor elkaar nemen. Vooral wanneer je allebei een drukke baan hebt, wordt er vaak snel iets in elkaar geflanst in de keuken en naar binnen gewerkt. Dit zonder echt van het eten te genieten en, misschien nog wel belangrijker, van elkaar. Met deze kleine tips tover je al snel wat meer romantiek op tafel.

Aan tafel

Een romantisch diner is niet met het bord op schoot voor de tv, maar gewoon aan tafel. Het liefst tegenover elkaar, zodat je elkaar aan kan kijken tijdens het diner. Wil je het echt romantisch maken, pak dan ook echt uit. Dek de tafel niet zoals dat je dat normaal zou doen. Stem kaarsen, servetten, servetringen en zelfs het bestek mooi op elkaar af. Maak het één geheel. Een bloemetje of een enkele roos op tafel kan het helemaal af maken. Kleine tip: zorg ervoor dat het niet ontzettend geurende bloemen zijn. Dat kan een slechte combinatie zijn met de aroma’s van het eten of de wijn die je wil serveren.

Wijn en spijs

Wat veel mensen zo waarderen in een restaurant, is de zorg die men daar heeft besteed aan de combinatie tussen wijn en spijs. Bedenk daarom van te voren goed of je wil werken vanuit een gerecht of juist liever vanuit een wijn. Heb je de perfecte wijn in je gedachte, bijvoorbeeld de lievelingswijn van je partner? Dan kun je het best daar de gerechten die je wil bereiden op afstemmen. Werk je vanuit gerechten? Kies daar dan de juiste wijn of wijnen bij uit.

Rood, wit of rosé

Rood mag dan de kleur van de liefde zijn, maar wanneer het gaat om wijn, dan maakt de kleur niet uit. Bubbels zorgen voor een extra feestelijke touch, maar een mooi glas rood, wit of rosé kan net zo goed. Vooral rosé wijn bestellen is in de zomerperiode erg makkelijk. Er is genoeg keuze, de nieuwe jaargangen zijn binnen en de wijnen zijn nog heerlijk jong en fris. Zorg er wel voor dat je het laatste oogstjaar pakt, dus in de zomer van 2020 een rosé met oogstjaar 2019. Dan weet je zeker dat je de nieuwste jaargang hebt. Een rosé uit 2018 kan soms al wat zijn teruggelopen, al geldt dit niet voor alle rosé wijnen. Wijn kopen kan zowel in de winkel als online. Het voordeel van online bestellen is dat je niet hoeft te sjouwen met dozen of tassen. Daarbij kun je online op je gemak alle beschrijvingen van de wijnen lezen en zo je keuze bepalen. De informatie in een wijn webshop, is toch vaker uitgebreider dan het kaartje in de supermarkt of de fysieke wijnwinkel.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!