Tjap tjoy zoals bij de Chinees maken

Wil je een echt lekkere en supergezonde maaltijd? Dan is tjap tjoy maken de perfecte keuze. Je kunt het natuurlijk halen bij de Chinees. Maar sommige mensen worden misselijk van de kruiden in het Chinese eten. Gelukkig kun je tjap tjoy ook heel simpel en snel thuis maken. Je hebt er ook geen hele exotische, speciale ingrediënten voor nodig. Het is dus veel eenvoudiger dan je denkt. En veel lekkerder dan bij de Chinees om de hoek (daar is de groente vaak veel te lang gebakken en zit er teveel en te zoute saus bij). We geven je het originele recept voor tjap tjoy.

Over tjap tjoy

De naam tjap tjoy komt uit het Kantonees en betekent gemengde groente. Het is van oorsprong een Chinees gerecht, maar je vindt het ook in andere Aziatische landen. Naast kip wordt tjap tjoy ook geserveerd met rundvlees, varkensvlees of garnalen. Op zijn Indonesisch voeg je er cashewnoten en dunne bami of rijstnoedels aan toe. Qua groente kun je eindeloos variëren. Vaak worden er ook plakken wortel, paprika, peultjes en lente-ui aan de tjap tjoy toegevoegd. Ook wordt het soms geserveerd met knapperig gebakken nasi.

Wil je een vegetarische tjap tjoy? Gebruik dan gemarineerde tofu die je knapperig bakt en vervang de vissaus door een zoetzure saus. In plaats van kippenbouillon neem je in dit geval groentebouillon.

Recept voor tjap tjoy (4 personen)

Voor dit recept om tjap tjoy te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram grof gesneden wokgroente
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • Halve rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml kippen- of kruidenbouillon
  • 1 tl maizena
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el vissaus
  • Olie

Tjap tjoy maken

Zo kun je de tjap tjoy maken:

  • Snijd de knoflook fijn in kleine stukjes
  • Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper in stukjes.
  • Bak de stukjes kip snel even bruin op middelhoog vuur in een pan met wat olie.
  • Voeg de knoflook sojasaus en rode peper hierbij.
  • Plaats dit mengsel even in een kom.
  • Veeg de wok schoon en plaats er wat olie in. Bak nu de groenten in een paar minuten gaar.
  • Voeg de bouillon toe en de soja saus en vis saus. Los de maizena op in wat water en voeg dit mengsel toe.
  • Laat nog even tien minuten op een laag vuur pruttelen totdat de saus wat dikker is.
  • Serveer de tjap tjoy met rijst en sesamzaad.
Tjap tjoy zoals bij de Chinees maken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Wil je een echt lekkere en supergezonde maaltijd? Dan is tjap tjoy maken de perfecte keuze. Je kunt het natuurlijk halen bij de Chinees. Maar sommige mensen worden misselijk van de kruiden in het Chinese eten. Gelukkig kun je tjap tjoy ook heel simpel en snel thuis maken. Je hebt er ook geen hele exotische, speciale ingrediënten voor nodig. Het is dus veel eenvoudiger dan je denkt. En veel lekkerder dan bij de Chinees om de hoek (daar is de groente vaak veel te lang gebakken en zit er teveel en te zoute saus bij). We geven je het originele recept voor tjap tjoy.
Schrijver:
Recept:: Groente recepten
: Chinese recepten
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 400 gram grof gesneden wokgroente
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • Halve rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml kippen- of kruidenbouillon
  • 1 tl maizena
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el vissaus
  • Olie
Bereiding
  1. Snijd de knoflook fijn in kleine stukjes
  2. Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper in stukjes.
  3. Bak de stukjes kip snel even bruin op middelhoog vuur in een pan met wat olie.
  4. Voeg de knoflook sojasaus en rode peper hierbij.
  5. Plaats dit mengsel even in een kom.
  6. Veeg de wok schoon en plaats er wat olie in. Bak nu de groenten in een paar minuten gaar.
  7. Voeg de bouillon toe en de soja saus en vis saus. Los de maizena op in wat water en voeg dit mengsel toe.
  8. Laat nog even tien minuten op een laag vuur pruttelen totdat de saus wat dikker is.
  9. Serveer de tjap tjoy met rijst en sesamzaad.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: