Wil je een echt lekkere en supergezonde maaltijd? Dan is tjap tjoy maken de perfecte keuze. Je kunt het natuurlijk halen bij de Chinees. Maar sommige mensen worden misselijk van de kruiden in het Chinese eten. Gelukkig kun je tjap tjoy ook heel simpel en snel thuis maken. Je hebt er ook geen hele exotische, speciale ingrediënten voor nodig. Het is dus veel eenvoudiger dan je denkt. En veel lekkerder dan bij de Chinees om de hoek (daar is de groente vaak veel te lang gebakken en zit er teveel en te zoute saus bij). We geven je het originele recept voor tjap tjoy.
In deze koopgids
Over tjap tjoy
De naam tjap tjoy komt uit het Kantonees en betekent gemengde groente. Het is van oorsprong een Chinees gerecht, maar je vindt het ook in andere Aziatische landen. Naast kip wordt tjap tjoy ook geserveerd met rundvlees, varkensvlees of garnalen. Op zijn Indonesisch voeg je er cashewnoten en dunne bami of rijstnoedels aan toe. Qua groente kun je eindeloos variëren. Vaak worden er ook plakken wortel, paprika, peultjes en lente-ui aan de tjap tjoy toegevoegd. Ook wordt het soms geserveerd met knapperig gebakken nasi.
Wil je een vegetarische tjap tjoy? Gebruik dan gemarineerde tofu die je knapperig bakt en vervang de vissaus door een zoetzure saus. In plaats van kippenbouillon neem je in dit geval groentebouillon.
Snijd de knoflook fijn in kleine stukjes
Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper in stukjes.
Bak de stukjes kip snel even bruin op middelhoog vuur in een pan met wat olie.
Voeg de knoflook sojasaus en rode peper hierbij.
Plaats dit mengsel even in een kom.
Veeg de wok schoon en plaats er wat olie in. Bak nu de groenten in een paar minuten gaar.
Voeg de bouillon toe en de soja saus en vis saus. Los de maizena op in wat water en voeg dit mengsel toe.
Laat nog even tien minuten op een laag vuur pruttelen totdat de saus wat dikker is.
Serveer de tjap tjoy met rijst en sesamzaad.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de knoflook fijn in kleine stukjes
Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper in stukjes.
Bak de stukjes kip snel even bruin op middelhoog vuur in een pan met wat olie.
Voeg de knoflook sojasaus en rode peper hierbij.
Plaats dit mengsel even in een kom.
Veeg de wok schoon en plaats er wat olie in. Bak nu de groenten in een paar minuten gaar.
Voeg de bouillon toe en de soja saus en vis saus. Los de maizena op in wat water en voeg dit mengsel toe.
Laat nog even tien minuten op een laag vuur pruttelen totdat de saus wat dikker is.
Serveer de tjap tjoy met rijst en sesamzaad.
Geef een reactie