Onze eerste tomaten zijn rijp uit de tuin en er gaan er nog heel veel volgen waar we allemaal lekkere dingen van gaan maken. Van de eerste verse tomaten heb ik een lekkere verse tomatensoep gemaakt. Nu kun je verse tomatensoep natuurlijk op verschillende manieren maken maar deze komt uit de oven. Als finishing touch heb ik er een lekkere schep basilicum room bij gedaan. Een lekkere soep welke heerlijk smaakt met een zelfgebakken foccacia.
In deze koopgids
Tomatensoep ingrediënten
Voor 2 personen
- 500 gram lekker rijpe roma tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Zout en peper
- Olijfolie
- 2dl runderbouillon (zelfgemaakt of evt met bouillonblokje)
- Handje basilicum
- Scheutje kookroom
Recept om de verse tomatensoep zelf te maken
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes
Leg de uien en knoflook op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
- Leg de takjes tijm en rozemarijn op de uien
- Snijd de verse tomaten door de helft en leg met de snijkant naar beneden op de uien
- Besprenkel de verse tomaten met olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten
- Haal de tomaten uit de oven en laat even wat afkoelen
- Haal nu de velletjes van de tomaten
- Doe een klein scheutje olie in een pan en zet op het vuur
- Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en “bak”de tomatenpuree al roerend met een houten lepel (dit is om de tomatenpuree te ontzuren)
- Voeg vervolgens de tomaten en uien uit de oven toe en ongeveer 2dl bouillon
- Blender nu met een staafmixer alles fijn
- Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen mocht de soep te dik zijn
- Na proeven en zo nodig nog wat peper toevoegen
- Neem een handje basilicum en doe in een keukenmachine
- Giet er een scheutje kookroom bij en blender glad
Schep de soep in een bord en doe er een schep basilicum room op
Eet smakelijk!
- 500 gram lekker rijpe roma tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Zout en peper
- Olijfolie
- 2dl runderbouillon (zelfgemaakt of evt met bouillonblokje)
- Handje basilicum
- Scheutje kookroom
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes
- Leg de uien en knoflook op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
- Snijd de tomaten door de helft en leg met de snijkant naar beneden op de uien
- Besprenkel de tomaten met olijfolie
- Leg de takjes tijm en rozemarijn op de tomaten en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten
- Haal de tomaten uit de oven en laat even wat afkoelen
- Haal nu de velletjes van de tomaten
- Doe een klein scheutje olie in een pan en zet op het vuur
- Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en “bak”de tomatenpuree al roerend met een houten lepel (dit is om de tomatenpuree te ontzuren)
- Voeg vervolgens de tomaten en uien uit de oven toe en ongeveer 2dl bouillon
- Blender nu met een staafmixer alles fijn
- Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen mocht de soep te dik zijn
- Naproeven en zo nodig nog wat peper toevoegen
- Neem een handje basilicum en doe in een keukenmachine
- Giet er een scheutje kookroom bij en blender glad
- Schep de soep in een bord en doe er een schep basilicum room op
Heerlijke soep, ik heb hem al een paar keer gemaakt
Superrecepten en fijne duidelijke informatie, ook door de foto’s. Bedankt!
Heerlijke soep! Mijn vriend houdt niet van dikke tomatensoep, maar zelfs hij vond het superlekker. Ik heb de uien vervangen door een grote zoete ui, omdat ik die toevallig nog had. Smaakte super!
Wow bedankt zeg! Geweldige uitleg kan niet misgaan!
Heerlijk! We hebben een rode paprika en spaanse peper toegevoegd om het lekker pittig te maken. Een aanrader. We gaan dit vaker maken. Dank voor het recept!
Dit is zeker voor 2 personen ? Wel erg lekker
Ik heb het er nu bijgezet, de soep is inderdaad voor 2 personen.
Jammer dat de tomatenpuree niet bij fe ingrediënten staan! Ik heb alles gehaald behalve dat. Hopelijk smaakt het prima zonder de puree erin.
De soep is heerlijk. Heb hem al verschillende keren gemaakt.
Gaan de tijm en rozemarijn ook uit de oven en dan in de soep?