Japan heeft zoveel meer te bieden dan enkel sushi. tonkotsu ramen is een erg bekend pareltje uit de Japanse keuken. tonkotsu ramen komt oorspronkelijk uit Fukuoka, gelegen op het eiland Kyushu. De stad zelf staat nog bekend om de straatverkopers die tot op de dag van vandaag nog tonkotsu ramen verkopen. Tegenwoordig kun je in vrijwel heel Japan tonkotsu of Shio ramen eten. De hartige soep wordt in Japan onder andere gegeten als snelle lunch. De zeer rijke, vettige en volle smaak van de bouillon is niet alleen in Japan geliefd, maar over de hele wereld. Dit authentieke tonkotsu ramen recept is erg lekker voor in de herfst en winter. Daarnaast is dit tonkotsu ramen maken vrij eenvoudig, maar wel tijdrovend. Zodra je tonkotsu ramen gaat maken, is het belangrijk om gelijk een grotere hoeveelheid bouillon te maken, zodat je deze bijvoorbeeld in kunt vriezen of om het meerdere dagen te eten als lunch bijvoorbeeld. Tonkotsu ramen kan je niet maken zonder “chashu”. Dit zijn de stukken varkensvlees van bijvoorbeeld buikspek of varkensnek die wordt geserveerd in de soep.
Chashu maken voor het tonkotsu ramen recept
Chashu maken voor als je tonkotsu ramen maakt is erg eenvoudig. Zodra je alle smaakmakers in huis hebt voor de Japanse keuken is het simpelweg alle ingrediënten mengen met elkaar, en pocheer je het vlees in de bouillon om het vervolgens nog te roosteren. Dit recept is op basis van 1 kilo buikspek. Dit oogt als vrij veel, maar je kunt een deel weer invriezen voor een later moment. Dit tonkotsu ramen recept is geschikt voor 4 personen.
Japan heeft zoveel meer te bieden dan enkel sushi. tonkotsu ramen is een erg bekend pareltje uit de Japanse keuken.
Spoel de varkenspoten grondig en laat het in water staan voor een nacht. Verwarm een oven voor tot 200 graden en rooster de varkenspoten voor 30 minuten.
Breng 9 liter water aan de kook en voeg de uien en varkenspoten toe.
Laat de bouillon koken met deksel voor minimaal 10 uur. Mocht er teveel water verdampen, dan voeg je water toe
Kook 4 eieren af en leg deze in de sojasaus, mirin en water.
Zeef de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak de knoflookpuree. Meng 50 milliliter zonnebloemolie met 1 bol zwarte knoflook
Snijd het groen van de bosui in zeer dunne ringen. Verwijder iedere stengel van de paksoi en blancheer deze 30 seconden in kokend water.
Kook de ramen af volgens instructie. Maak nu de kommen ramen klaar. Verdeel 1 eetlepel knoflookpuree over de kommen.
Voeg de (warme) noedels toe aan de kom en schenk de kom vol met tonkotsu bouillon. Garneer de kommen met een blad zeewier, een gemarineerd eitje, bosui en chashu en paksoi.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Spoel de varkenspoten grondig en laat het in water staan voor een nacht. Verwarm een oven voor tot 200 graden en rooster de varkenspoten voor 30 minuten.
Breng 9 liter water aan de kook en voeg de uien en varkenspoten toe.
Laat de bouillon koken met deksel voor minimaal 10 uur. Mocht er teveel water verdampen, dan voeg je water toe
Kook 4 eieren af en leg deze in de sojasaus, mirin en water.
Zeef de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak de knoflookpuree. Meng 50 milliliter zonnebloemolie met 1 bol zwarte knoflook
Snijd het groen van de bosui in zeer dunne ringen. Verwijder iedere stengel van de paksoi en blancheer deze 30 seconden in kokend water.
Kook de ramen af volgens instructie. Maak nu de kommen ramen klaar. Verdeel 1 eetlepel knoflookpuree over de kommen.
Voeg de (warme) noedels toe aan de kom en schenk de kom vol met tonkotsu bouillon. Garneer de kommen met een blad zeewier, een gemarineerd eitje, bosui en chashu en paksoi.
Geef een reactie