Een authentiek tonkotsu ramen recept

Printen

Een authentiek tonkotsu ramen recept

Tonkatsu ramen recept

Japan heeft zoveel meer te bieden dan enkel sushi. tonkotsu ramen is een erg bekend pareltje uit de Japanse keuken. tonkotsu ramen komt oorspronkelijk uit Fukuoka, gelegen op het eiland Kyushu. De stad zelf staat nog bekend om de straatverkopers die tot op de dag van vandaag nog tonkotsu ramen verkopen. Tegenwoordig kun je in vrijwel heel Japan tonkotsu of Shio ramen eten. De hartige soep wordt in Japan onder andere gegeten als snelle lunch. De zeer rijke, vettige en volle smaak van de bouillon is niet alleen in Japan geliefd, maar over de hele wereld. Dit authentieke tonkotsu ramen recept is erg lekker voor in de herfst en winter. Daarnaast is dit tonkotsu ramen maken vrij eenvoudig, maar wel tijdrovend. Zodra je tonkotsu ramen gaat maken, is het belangrijk om gelijk een grotere hoeveelheid bouillon te maken, zodat je deze bijvoorbeeld in kunt vriezen of om het meerdere dagen te eten als lunch bijvoorbeeld. Tonkotsu ramen kan je niet maken zonder “chashu”. Dit zijn de stukken varkensvlees van bijvoorbeeld buikspek of varkensnek die wordt geserveerd in de soep.

Chashu maken voor het tonkotsu ramen recept

Chashu maken voor als je tonkotsu ramen maakt is erg eenvoudig. Zodra je alle smaakmakers in huis hebt voor de Japanse keuken is het simpelweg alle ingrediënten mengen met elkaar, en pocheer je het vlees in de bouillon om het vervolgens nog te roosteren. Dit recept is op basis van 1 kilo buikspek. Dit oogt als vrij veel, maar je kunt een deel weer invriezen voor een later moment. Dit tonkotsu ramen recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten Chashu

·         1 kg buikspek

·         200 milliliter water

·         250 milliliter Japanse sojasaus

·         200 milliliter mirin

·         4 bosuistelen

·         4 tenen knoflook

·         Een duim gember

·         Een flinke snuf zout

Bereidingswijze chashu

ü  Kneus de knoflook, hak de gember en snijdt de bosui in grove stukken

ü  Meng alle ingrediënten met elkaar en leg hierin de buikspek

ü  Verwarm dit, tot het net niet kookt.

ü  Gaar het vlees in ongeveer anderhalf tot 2 uur of tot het vlees in de kern gaar is.

ü  Verwarm een oven voor tot 200 graden

ü  Rooster het vlees krokant in ongeveer 15 tot 20 minuten.

ü  Laat het vlees afkoelen en snijdt het in dunne plakken voor de tonkotsu ramen

  • Auteur: Daniël Vergouwen
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Kooktijd: 10 uur
  • Totale tijd: 11 uur
  • Keuken: Japans

Ingrediënten

·         10 varkenspoten en/of varkensbotten

·         9 Liter water

·         3 uien

·         4 eieren

·         100 milliliter water voor de eieren

·         200 milliliter sojasaus

·         150 milliliter Mirin

·         4 stengels bosui

·         12 plakjes chashu

·         400 gram ramen

·         Zeewiervellen voor de garnering

·         1 bol zwarte knoflook

·         50 milliliter zonnebloemolie

·         1 paksoi

Instructies

ü  Spoel de varkenspoten grondig en laat het in water staan voor een nacht.

ü  Verwarm een oven voor tot 200 graden en rooster de varkenspoten voor 30 minuten

ü  Breng 9 liter water aan de kook en voeg de uien en varkenspoten toe

ü  Laat de bouillon koken met deksel voor minimaal 10 uur.

ü  Kook 4 eieren af en leg deze in de sojasaus, mirin en water

ü  Mocht er teveel water verdampen, dan voeg je water toe

ü  Zeef de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper

ü  Maak nu de knoflookpuree. Meng 50 milliliter zonnebloemolie met 1 bol zwarte knoflook

ü  Snijd het groen van de bosui in zeer dunne ringen.

ü  Verwijder iedere stengel van de paksoi en blancheer deze 30 seconden in kokend water

ü  Kook de ramen af volgens instructie

ü  Maak nu de kommen ramen klaar. Verdeel 1 eetlepel knoflookpuree over de kommen

ü  Voeg de (warme) noedels toe aan de kom en schenk de kom vol met tonkotsu bouillon

ü  Garneer de kommen met een blad zeewier, een gemarineerd eitje, bosui en chashu en paksoi

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website