Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Top 5 beste koolhydraatarme diëten

Koolhydraatarme recepten

Gezonder eten kan soms best lastig zijn. Voor veel mensen biedt een koolhydraatarm dieet een goede uitweg. Het dieet is volledig afgekaderd, zorgt voor goede resultaten en helpt je een gezonde levensstijl ontwikkelen; ook op de lange termijn.

Zoals de naam al zegt eet je tijdens het dieet minder koolhydraten dan normaal. Dat komt vaak neer op 50 tot 130 gram koolhydraten op een dag. Een stuk minder dan de gemiddelde Nederlander dagelijks tot zich neemt. Doordat het dieet zo razend populair is zijn er ook veel verschillende aanbieders die koolhydraatarme producten ontwikkelen. Deze producten kunnen je goed helpen met het volgen van het dieet, maar lang niet allemaal zijn even goed. Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste koolhydraatarme diëten zodat je makkelijk kunt uitzoeken welk dieet er bij jou past.

1. Protislank

Het Protislank dieet is een koolhydraatarm dieet waarbij je in 4 fases een gezondere levensstijl ontwikkeld. Je begint het dieet door je levensstijl om te gooien en koolhydraten uit je eetpatroon te halen. Ze maken het je extra makkelijk met hun brede assortiment aan koolhydraatarme producten. Daarin vind je onder meer je koolhydraatarm ontbijt, lunch en diner, maar ook verschillende snacks en andere producten. Je wordt ondersteund met persoonlijke begeleiding van een team van diëtisten en voedingsdeskundigen. Daarnaast worden er ook veel recepten gedeeld welke je makkelijk in je dieet kunt verwerken.

2. Low Carb Club

Hou je er vooral van om zelf lekker bezig te zijn met je gezonde voeding? Dan is Lowcarbclub misschien wel een goed dieet voor je. Met de vele verschillende producten kan je met het dieet zelf goed aan de slag. Er zijn verschillende weekpakketten met de producten die je die week nodig hebt om je koolhydraatarme levensstijl vol te houden en zo gezonder te leren leven. Er zijn veel producten beschikbaar van verschillende merken, waardoor je een ruime keuze hebt en dagelijkse producten makkelijk kunt vervangen. Doordat je maar weinig begeleiding krijgt is het we lverstandig om zelf vooraf goed onderzoek te doen naar wat je wel en niet mag tijdens het dieet.

3. Grip op koolhydraten

De eetmethode ‘Grip op koolhydraten’ helpt je een betere levensstijl te ontwikkelen met het koolhydraatarm dieet. Het geeft richtlijnen om het aantal koolhydraten in je dieet te beperken én lekkere recepten om dat mee te doen. Het boek is geschreven door een diëtiste en kok, waardoor de methode makkelijk te volgen is. Zo vind je 120 recepten en ook voorbeeldmenu’s om mee aan de slag te gaan.

4. Novashops keto dieet

Oké, het Novashops dieet is misschien niet specifiek een koolhydraatarm dieet, maar het is zeker wel een goede optie voor iedereen die koolhydraten zo veel mogelijk wilt vermijden. Het keto dieet van Novashops richt zich naast het verlagen van de koolhydraten juist op het verhogen van gezonde vetten. Je eet ook voldoende eiwitten, zoals in het koolhydraatarm dieet belangrijk is.

5. Afvallen met Bregje

Als laatste dieet in onze top 5 voor koolhydraatarme diëten vind je Afvallen met Bregje. Je kunt via de website veel verschillende low carb producten vinden. Met deze producten kan je je dieet aanvullen, ongeacht welk koolhydraatarm dieet dat is. Je kunt op deze manier je dieet uitbreiden door de extra variatie in de producten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!