Torta caprese is het perfecte taartje als je wilt genieten van een brownie, maar dan zonder gluten. Torta caprese wordt namelijk gemaakt met amandelpoeder in plaats van met bloem. Dit heeft als voordeel dat het taartje glutenvrij is. Daarbij geven de amandelen een heerlijke notige smaak aan de taart. Het recept voor de torta caprese is erg eenvoudig om zelf te maken met dit recept.
Het recept van torta caprese is afkomstig van het eiland Capri. In dit recept is het ook lekker om walnoten of walnotenlikeur toe te voegen. Dit maakt het extra hartig. Let er dan wel op dat je dit pas aan het einde doet. Anders heb je kans dat het beslag gaat schiften. Verder is het ook erg lekker om te experimenten met andere siroopjes of likeuren. Denk bijvoorbeeld aan het vocht van amarene kersen of juist een andere likeur.
In deze koopgids
Waar je op moet letten als je de torta caprese maakt
Dit recept is erg luchtig en wordt gemaakt met eieren en boter. De boter moet goed wit worden geklopt, zodat er geen klontjes boter meer zitten in het beslag blijven zitten bij het bakken. Je kunt net als bij brownie zien dat het taartje gaar is als een prikker er vrijwel schoon uitkomt. Net als bij brownie moet je het taartje niet te lang bakken. Dit zorgt er namelijk voor dat het taartje gortdroog wordt. Als je dit recept perfect bakt is het een waar genot. Je kunt het taartje ook nog afwerken met poedersuiker voor wat extra kleur.
Als je het taartje eenmaal gebakken hebt is het belangrijk om de torta caprese goed af te laten koelen voordat je het aan gaat snijden. Doe je dit niet dan valt het taartje uit elkaar. Het taartje kun je het beste koud aansnijden of richting kamertemperatuur.
Een lekker glutenvrij taartje dat je eenvoudig zelf kunt maken. Superhartig en eenvoudig om te maken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de eieren van elkaar scheiden.
Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain marie.
Meng de boter en 125 suiker en klop dit wit.
Voeg de eidooiers een voor een toe. Wacht hierbij tot het ei volledig is opgenomen voordat je de nieuwe toevoegt.
Klop de eiwitten stijf samen met de overige suiker. Spatel het schuim door het beslag. Voeg dan de chocolade toe aan het beslag. Spatel ten slotte het amandelpoeder toe.
Stort het beslag in een springvorm van ongeveer 22 of 24 centimeter en bak voor ongeveer 45 minuten.
Een lekker glutenvrij taartje dat je eenvoudig zelf kunt maken. Superhartig en eenvoudig om te maken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de eieren van elkaar scheiden.
Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain marie.
Meng de boter en 125 suiker en klop dit wit.
Voeg de eidooiers een voor een toe. Wacht hierbij tot het ei volledig is opgenomen voordat je de nieuwe toevoegt.
Klop de eiwitten stijf samen met de overige suiker. Spatel het schuim door het beslag. Voeg dan de chocolade toe aan het beslag. Spatel ten slotte het amandelpoeder toe.
Stort het beslag in een springvorm van ongeveer 22 of 24 centimeter en bak voor ongeveer 45 minuten.
Een lekker glutenvrij taartje dat je eenvoudig zelf kunt maken. Superhartig en eenvoudig om te maken.
Geef een reactie