De lekkerste tortellini con ragu

Printen

De lekkerste tortellini con ragu

Tortellini

Tortellini is het kleine broertje van tortelloni. Dit betekent dus dat de tortellini de kleine variant is van de twee. Vaak worden tortellini gevuld met een vleesvulling en wordt doorgaans geserveerd in een romige saus. Tortelloni daarentegen wordt vaak gevuld met verschillende ingrediënten zoals ricotta, spinazie en in sommige gevallen zelfs pompoen. Mocht je eens tijd over hebben, dan is het zeker een aanrader om zelf eens tortellini te maken. Ze zijn namelijk veel smaakvoller dan de kant en klare variant uit de supermarkt. Daarnaast kun je zelf variëren op verschillende typen vulling. De tortellini van dit recept is een recept geïnspireerd vanuit de Noord-Italiaanse keukens. In dit geval betekent dit een hartige vulling en een heerlijk romige (en licht vette) saus. Het lekkerst is om het deeg zelf te maken. Het recept voor verse pasta staat hieronder. Mocht je geen tijd hebben om zelf pastadeeg te maken, sommige supermarkten bieden deze kant en klaar aan.

Het recept voor verse pasta

·         300 gram (Italiaanse) bloem

·         100 gram griesmeel

·         2 eieren

Bereidingswijze

ü  Meng de bloem met het griesmeel en maak ermee een kommetje op een schoon werkblad.

ü  Maak in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren.

ü  Meng de bloem en eieren met elkaar en kneed dit net zo lang tot het zacht is.

ü  Het deeg moet elastisch zijn, maar niet plakken.

ü  Maak het deeg een bal en laat het minimaal 30 minuten rusten.

ü  Verdeel het pastadeeg in vier porties en haal dit door een pastamachine.

ü  Haal de lap er net zo vaak doorheen tot het pastadeeg flinterdun is.

  • Auteur: Daniël Vergouwen
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Totale tijd: 65 minuten
  • Categorie: Pasta
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

·         1 recept voor verse pasta

·         40 gram boter

·         8 blaadjes salie

·         50 gram Parmezaanse kaas

·         4 bladeren van een savooiekool

·         200 gram varkensgehakt

·         40 gram Mortadella

·         Een snuf nootmuskaat

Instructies

ü  Steek met bijvoorbeeld een glas met een doorsnede van 3 tot 4 centimeter rondjes in het pastadeeg. Dek dit af onder een vochtig doek, zodat je in de tussentijd de vulling kunt voorbereiden.

ü  Kook de savooiekoolbladeren voor ongeveer 15 minuten in gezouten water.

ü  Giet dit af en laat het rustig afkoelen. Zodra het is afgekoeld, hak je de bladeren grof.

ü  Pureer het varkensvlees samen met de kool en Mortadella in een blender of Maggimix.

ü  Voeg vervolgens de nootmuskaat en zout en peper toe om het geheel op smaak te brengen.

ü  Leg nu de pastarondes klaar en leg aan één kant van het deeg wat vulling.

ü  Vouw vervolgens de lege kant erover, zodat je een halve maan krijgt.

ü  Maak nu de randen licht vochtig met wat water en druk ze stevig op elkaar.

ü  Pak vervolgens de uiterste kanten van de halve maan en draai de puntjes rond je vinger naar elkaar toe.

ü  Druk deze vervolgens weer stevig tegen elkaar.

ü  Kook nu alle tortellini af in ruim kokend water voor ongeveer anderhalve minuut.

ü  Smelt de roomboter in een pan en voeg de salieblaadjes toe.

ü  Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en tortellini toe aan de saus.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website