Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Supereenvoudig broodje tuna-melt voor de lunch

u we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch!

broodje tuna-melt

Nu we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch! Dit recept voor tuna melt is heel eenvoudig om zelf te maken en als je een groter blik tonijn gebruikt, heb je voor de andere dagen ook een lekkere lunch. Deze tuna melt is in een handomdraai gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak met de tonijnsalade bijvoorbeeld een tuna melt tosti. Of voeg wat andere kruiden toe aan de tonijnsalade. Let er bij het inkopen op, dat de blikken een MSC-keurmerk hebben. Zo ben je er zeker van, dat je niet bijdraagt aan overbevissing.

In dit recept hebben wij gekozen voor Cheddar. Deze is namelijk zout en erg hartig. Natuurlijk kun je ook kiezen voor jonge- of oude kaas. Mocht je een zoutere kaas willen, kun je ook kiezen voor Pecorino of Parmezaanse kaas. Bij het maken van een broodje tuna melt is het belangrijk om te zorgen dat de sneetjes brood niet te dun zijn. Als de sneetjes te dun zijn, is er kans dat de boterham zompig wordt van de tonijnsalade en dat zou heel erg zonde zijn. In dit recept zitten ook heerlijke zoetzure uien. Deze zijn erg makkelijk om te maken en is ook een heerlijke zure tegenligger van de hartige tonijnsalade. Dit recept is bedoeld voor een lunch van 4 personen. Je bent er na dit broodje zeker van, dat je de hele middag door kunt werken!

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Nu we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 3 blikken tonijn van 145 gram
 2 rode uien
 50 g witte natuurazijn
 50 g water
 50 g suiker
 1 theelepel gehakte peterselie
 ¼ rode paprika
 2,50 eetlepel mayonaise
 1 theelepel ketchup
 1 theelepel kappertjes
 4 bruine boterhammen of ciabatta's
 4 grote plakken Cheddar
 8 plakken tomaat
 4 plakken komkommer
 1 handje maïs
 een paar druppels Tabasco
 Zout en peper

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Lek de blikken tonijn uit in een vergiet.

2

Snipper ondertussen 1 ui. De andere ui snijd je in dunne halve ringen en zet je apart voor de zoetzure uien.

3

De paprika snijd je in blokjes van een halve centimeter. Meng nu in een bekken de tonijn, de gesnipperde ui, de gehakte peterselie, paprika, ketchup, kappertjes en mayonaise. Roer dit voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. Mocht de tonijnsalade nog niet smeuïg genoeg zijn, kun je extra mayonaise toevoegen.

4

Zet een pan op met het afgewogen water, azijn en suiker en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken voor ongeveer 1 minuut en giet dit over de uien. Idealiter laat je dit minimaal 1 uur staan.

5

Pak de boterhammen en rooster deze kort in de oven. Verdeel vervolgens de tonijnsalade over de boterhammen en leg op elke boterham 2 plakken tomaat. Leg daarop de cheddar en bak ze af in de oven. Laat de kaas smelten in ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal nu de tuna melt uit de oven en garneer het broodje met een handjevol sla, maïs komkommer en de zoetzure uien.

Ingrediënten

 3 blikken tonijn van 145 gram
 2 rode uien
 50 g witte natuurazijn
 50 g water
 50 g suiker
 1 theelepel gehakte peterselie
 ¼ rode paprika
 2,50 eetlepel mayonaise
 1 theelepel ketchup
 1 theelepel kappertjes
 4 bruine boterhammen of ciabatta's
 4 grote plakken Cheddar
 8 plakken tomaat
 4 plakken komkommer
 1 handje maïs
 een paar druppels Tabasco
 Zout en peper

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Lek de blikken tonijn uit in een vergiet.

2

Snipper ondertussen 1 ui. De andere ui snijd je in dunne halve ringen en zet je apart voor de zoetzure uien.

3

De paprika snijd je in blokjes van een halve centimeter. Meng nu in een bekken de tonijn, de gesnipperde ui, de gehakte peterselie, paprika, ketchup, kappertjes en mayonaise. Roer dit voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. Mocht de tonijnsalade nog niet smeuïg genoeg zijn, kun je extra mayonaise toevoegen.

4

Zet een pan op met het afgewogen water, azijn en suiker en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken voor ongeveer 1 minuut en giet dit over de uien. Idealiter laat je dit minimaal 1 uur staan.

5

Pak de boterhammen en rooster deze kort in de oven. Verdeel vervolgens de tonijnsalade over de boterhammen en leg op elke boterham 2 plakken tomaat. Leg daarop de cheddar en bak ze af in de oven. Laat de kaas smelten in ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal nu de tuna melt uit de oven en garneer het broodje met een handjevol sla, maïs komkommer en de zoetzure uien.

Notes

Supereenvoudig broodje tuna-melt voor de lunch

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier