Nu we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch! Dit recept voor tuna melt is heel eenvoudig om zelf te maken en als je een groter blik tonijn gebruikt, heb je voor de andere dagen ook een lekkere lunch. Deze tuna melt is in een handomdraai gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak met de tonijnsalade bijvoorbeeld een tuna melt tosti. Of voeg wat andere kruiden toe aan de tonijnsalade. Let er bij het inkopen op, dat de blikken een MSC-keurmerk hebben. Zo ben je er zeker van, dat je niet bijdraagt aan overbevissing.
In dit recept hebben wij gekozen voor Cheddar. Deze is namelijk zout en erg hartig. Natuurlijk kun je ook kiezen voor jonge- of oude kaas. Mocht je een zoutere kaas willen, kun je ook kiezen voor Pecorino of Parmezaanse kaas. Bij het maken van een broodje tuna melt is het belangrijk om te zorgen dat de sneetjes brood niet te dun zijn. Als de sneetjes te dun zijn, is er kans dat de boterham zompig wordt van de tonijnsalade en dat zou heel erg zonde zijn. In dit recept zitten ook heerlijke zoetzure uien. Deze zijn erg makkelijk om te maken en is ook een heerlijke zure tegenligger van de hartige tonijnsalade. Dit recept is bedoeld voor een lunch van 4 personen. Je bent er na dit broodje zeker van, dat je de hele middag door kunt werken!
Nu we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Lek de blikken tonijn uit in een vergiet.
Snipper ondertussen 1 ui. De andere ui snijd je in dunne halve ringen en zet je apart voor de zoetzure uien.
De paprika snijd je in blokjes van een halve centimeter. Meng nu in een bekken de tonijn, de gesnipperde ui, de gehakte peterselie, paprika, ketchup, kappertjes en mayonaise. Roer dit voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. Mocht de tonijnsalade nog niet smeuïg genoeg zijn, kun je extra mayonaise toevoegen.
Zet een pan op met het afgewogen water, azijn en suiker en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken voor ongeveer 1 minuut en giet dit over de uien. Idealiter laat je dit minimaal 1 uur staan.
Pak de boterhammen en rooster deze kort in de oven. Verdeel vervolgens de tonijnsalade over de boterhammen en leg op elke boterham 2 plakken tomaat. Leg daarop de cheddar en bak ze af in de oven. Laat de kaas smelten in ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal nu de tuna melt uit de oven en garneer het broodje met een handjevol sla, maïs komkommer en de zoetzure uien.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Lek de blikken tonijn uit in een vergiet.
Snipper ondertussen 1 ui. De andere ui snijd je in dunne halve ringen en zet je apart voor de zoetzure uien.
De paprika snijd je in blokjes van een halve centimeter. Meng nu in een bekken de tonijn, de gesnipperde ui, de gehakte peterselie, paprika, ketchup, kappertjes en mayonaise. Roer dit voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. Mocht de tonijnsalade nog niet smeuïg genoeg zijn, kun je extra mayonaise toevoegen.
Zet een pan op met het afgewogen water, azijn en suiker en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken voor ongeveer 1 minuut en giet dit over de uien. Idealiter laat je dit minimaal 1 uur staan.
Pak de boterhammen en rooster deze kort in de oven. Verdeel vervolgens de tonijnsalade over de boterhammen en leg op elke boterham 2 plakken tomaat. Leg daarop de cheddar en bak ze af in de oven. Laat de kaas smelten in ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal nu de tuna melt uit de oven en garneer het broodje met een handjevol sla, maïs komkommer en de zoetzure uien.
Geef een reactie