In Japan lijken noedels soms onmisbaar in de keuken. Er zijn daarom ook verschillende varianten noedels te vinden. Udon noedels zijn de dikke noedels die doorgaans worden gegeten tijdens het ontbijt. De noedelsoep is vaak vrij licht, maar wel vol van smaak. Het is mogelijk om de udon noedels zelf te maken voor dit recept, maar je kunt ze ook simpelweg halen in de supermarkt of in jouw lokale toko. Mocht je de noedel toch zelf willen maken dan staat het recept hieronder. Dit udon noedels recept is een vrij eenvoudig recept dat gemaakt is op basis van kippenbouillon. Je kunt dit udon noedels recept eenvoudig vegetarisch maken door de kipfilet te vervangen voor gedroogde shiitakes voor de smaak. Daarnaast kun je dan eventueel wat verse shiitakes meekoken in de laatste minuten voor de structuur. Je maakt dit recept dan uiteindelijk af door Enoki paddenstoelen erbij te serveren. De bouillon van kip is erg eenvoudig en zeer bewerkelijk. Als garnering van de soep kun je zeewier en fijngesneden bosui gebruiken. De zeewier geeft dan nog eens extra smaak af, waardoor de soep nog voller van smaak wordt.
Recept voor udon noedels
Ingrediënten voor udon noedels
· 1 eetlepel zout
· 450 gram patentbloem
· 230 milliliter warm water
Bereidingswijze udon noedels
Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed het deeg voor 5 tot 10 minuten
Dek het deeg af en laat minimaal 3 uur rusten
Bestuif ondertussen een plaat en snijd het deeg in 3 of 4 gelijke stukken
Neem een pasta machine en rol het deeg door de machine
Zodra het deeg dun genoeg is, wat ongeveer stand 6 is op de pastamachine
Zet een fettuccine opzetstuk op de pastamachine en snijd het deeg.
Mocht je geen pastamachine hebben, dan kun je het deeg uitrollen en snijden met een mes
Breng een pan gezouten water aan de kook.
Voeg de noedels voorzichtig toe en laat deze rustig doorkoken voor 6 minuten
Voeg koud water toe en breng het water opnieuw aan de kook en kook de noedel nogmaals 6 minuten.
Udon noedels zijn de dikke noedels die doorgaans worden gegeten tijdens het ontbijt. De noedelsoep is vaak vrij licht, maar wel vol van smaak.
Verwarm een oven voor tot 220 graden. Neem een fikse braadslee en leg hierin de kippenpoten. Bestrooi de poten met zout en peper.
Maak de ui en wortel schoon. Snijd de uien, wortels, prei en bleekselderij in halve manen van een halve tot een hele centimeter dik.
Voeg deze toe aan de braadslee en rooster de groenten en kip voor 30 tot 40 minuten. Zet een pan water op het vuur en voeg de kippenpoten en groenten toe inclusief het vocht uit de braadslee.
Voeg vervolgens de knoflook en gember toe aan de pan. Zet het geheel onder water en breng dit aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de bouillon trekken voor 2 à 3 uur. Schuim het vet af en passeer de bouillon door een zeef.
Haal de kippenpoten uit de pan en trek het vlees van de poten af en zet dit apart. Voeg vervolgens aan de bouillon de mirin, dashipoeder toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de bosui in dunne ringen, trek de shiitakes uit elkaar en knip de zeewier in reepjes. Breng de bouillon terug aan de kook en voeg de kip terug aan de bouillon toe samen met de shiitakes.
Voeg aan iedere kom soep wat udon noedels toe en giet hierover de kokendhete bouillon.
Garneer het geheel ten slotte met bosui, shichimi togarashi en zeewier.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm een oven voor tot 220 graden. Neem een fikse braadslee en leg hierin de kippenpoten. Bestrooi de poten met zout en peper.
Maak de ui en wortel schoon. Snijd de uien, wortels, prei en bleekselderij in halve manen van een halve tot een hele centimeter dik.
Voeg deze toe aan de braadslee en rooster de groenten en kip voor 30 tot 40 minuten. Zet een pan water op het vuur en voeg de kippenpoten en groenten toe inclusief het vocht uit de braadslee.
Voeg vervolgens de knoflook en gember toe aan de pan. Zet het geheel onder water en breng dit aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de bouillon trekken voor 2 à 3 uur. Schuim het vet af en passeer de bouillon door een zeef.
Haal de kippenpoten uit de pan en trek het vlees van de poten af en zet dit apart. Voeg vervolgens aan de bouillon de mirin, dashipoeder toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de bosui in dunne ringen, trek de shiitakes uit elkaar en knip de zeewier in reepjes. Breng de bouillon terug aan de kook en voeg de kip terug aan de bouillon toe samen met de shiitakes.
Voeg aan iedere kom soep wat udon noedels toe en giet hierover de kokendhete bouillon.
Garneer het geheel ten slotte met bosui, shichimi togarashi en zeewier.
Geef een reactie