Steeds meer mensen eten koolhydraatarm. Dat is niet alleen goed voor de lijn, maar ook veel beter voor je gezondheid. Maar ok, soms is het wel een beetje lastig, want ja wat kun je dan eten dat ook lekker is? Deze vegetarische groentelasagne is dan een overheerlijk. Boordevol smaaksensaties en lekker licht en gezond. Bovendien net zo simpel om te maken als een gewone traditionele lasagne. Maar dan lekker licht en zonder overvol gevoel achteraf. Je vervangt daarbij eigenlijk alleen de lasagnebladen door plakjes courgette. Dit simpele vegetarische lasagnerecept is met biet en geitenkaas. Zo heb je toch wat uitgesproken smaken in je lasagne die zorgen voor die hemelse beleving!
In deze koopgids
Groentelasagne tips
Voor een vegetarische lasagne is het belangrijk om er een paar uitgesproken smaken aan toe te voegen. Anders kan de lasagne wat flauw zijn. En je kunt natuurlijk ook een vega lasagne maken zonder kaas. Of wanneer je dit te flauw vindt, dan kun je wat vegan kaas kopen. Op vegan en biologische markten vind je de lekkerste vegan kazen tegen schappelijke prijzen. Je kunt de lasagne natuurlijk ook zonder vlees maken of met vegetarisch gehakt. Welke groenten zijn lekker in een vega lasagne? Naast courgette, aubergine, bieten kun je ook wortel, zoete aardappel of pompoen toevoegen.
Verwarm de oven als eerste voor op 200 graden (voor een gewone oven).
Was de courgettes en snijd ze in dunne ronde plakken
Doe ditzelfde voor de aubergine en snijd ook de bieten in dunne plakken.
Week de aubergineplakken even in wat water met een eetlepel zout.
Snipper de ui in kleine stukjes en bak deze mooi lichtbruin in wat olie in de koekenpan (je kunt eventueel ook nog knoflook toevoegen).
Voeg het gehakt toe aan het uimengsel toe en bak dit mooi rul en voeg wat peper en zout toe.
Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer of in de blender. Snijd de basilicum en oregano klein en voeg dit toe aan het tomatenmengsel. Voeg ook wat peper en zout toe.
Vet een ovenschaal in en plaats de aubergineplakken op de bodem totdat deze helemaal bedekt is met een enkele laag.
Plaats hier de helft van de bieten schijven bovenop.
Voeg daarna de helft van het gehakt, tomatensaus en geitenkaas toe.
Plaats nu de courgetteplakjes op de geitenkaas en herhaal dezelfde procedure nog een keer.
Voeg als laatste een laag Parmezaanse kaas of geraspte kaas toe.
Plaats de vegetarische lasagne in de oven en bak deze in 25 minuten mooi bruin en gaar. En smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven als eerste voor op 200 graden (voor een gewone oven).
Was de courgettes en snijd ze in dunne ronde plakken
Doe ditzelfde voor de aubergine en snijd ook de bieten in dunne plakken.
Week de aubergineplakken even in wat water met een eetlepel zout.
Snipper de ui in kleine stukjes en bak deze mooi lichtbruin in wat olie in de koekenpan (je kunt eventueel ook nog knoflook toevoegen).
Voeg het gehakt toe aan het uimengsel toe en bak dit mooi rul en voeg wat peper en zout toe.
Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer of in de blender. Snijd de basilicum en oregano klein en voeg dit toe aan het tomatenmengsel. Voeg ook wat peper en zout toe.
Vet een ovenschaal in en plaats de aubergineplakken op de bodem totdat deze helemaal bedekt is met een enkele laag.
Plaats hier de helft van de bieten schijven bovenop.
Voeg daarna de helft van het gehakt, tomatensaus en geitenkaas toe.
Plaats nu de courgetteplakjes op de geitenkaas en herhaal dezelfde procedure nog een keer.
Voeg als laatste een laag Parmezaanse kaas of geraspte kaas toe.
Plaats de vegetarische lasagne in de oven en bak deze in 25 minuten mooi bruin en gaar. En smullen maar!
Geef een reactie