Gyoza’s waren in Japan voor mij hapjes die ik maar al te graag bestelde. Het is hartig, krokant en vol van smaak. Om die reden dat toen ik terug kwam uit Nederland maar al te graag deze lekkernijen wilde namaken. Dit recept voor gyoza is een vegetarische variant. Klassiek gezien wordt voor gyoza’s kip gebruikt. Deze vegetarische variant wordt gemaakt met jackfruit. Gepekelde jackfruit uit blik is ideaal om te gebruiken als vleesvervanger. De wat vlezige structuur komt goed tot zijn recht en de sauzen worden goed opgenomen door het vruchtvlees. Om die reden dat ik deze gyoza’s graag serveer tijdens private dining als amuse of als onderdeel van een warm voorgerecht.
Aandachtspunten voor dit gyoza recept
Dit recept voor gyoza maakt gebruik van kant en klaar deeg. Deze kun je in veel gevallen vinden in het vriesvak van jouw lokale Aziatische supermarkt. Zodra ze ontdooit zijn, zijn ze klaar voor gebruik! De kant en klare vellen zijn in veel gevallen van goede kwaliteit. Dit scheelt dan weer behoorlijk wat werk. Dit recept is erg bewerkelijk je kunt bijvoorbeeld ook shiitakes toevoegen aan de jackfruit. Dit maakt het gerecht nog completer. Ikzelf serveer deze vegetarische gyoza’s graag met srirachamayonaise of een frisse salade.
Probeer erop te letten als je deze vegetarische gyoza’s maakt dat je het vuur niet te hoog zet tijdens het bakken van de gyoza’s. Dit zorgt ervoor dat de bodem aanbrand en dus bitter wordt. Pas ook op tijdens het afblussen van de gyoza’s. Als dit in aanraking komt met de olie kan dit behoorlijk spetteren.
Als ik voor vegetariërs kook, maak ik graag gyozas. Deze kleine smaakbommetjes zijn eenvoudig om te maken en vol van smaak!
Hak de knoflook, rasp de gember en snipper de witte ui. Snij de rode peper in dunne halve ringen
Spoel vervolgens de jackfruit en snij de jackfruit fijn zodat het een beetje een pulled pork uitstraling heeft.
Verwarm een bakpan met zonnebloemolie en wok hierin de jackfruit kort.
Voeg vervolgens de gember, witte ui, rode peper, five spice, knoflook toe. Bak kort mee en blus het geheel af met de rijstwijn. Zodra de rijstwijn is ingekookt voeg je de sojasaus en hoisinsaus toe.
Verwarm het geheel door en laat nogmaals iets droogkoken en laat het afkoelen.
Vul vervolgens de gyoza. Smeer de gyoza aan de binnenkant in met eiwit en voeg in het midden wat jackfruit toe. Vouw vervolgens de gyoza dicht en ga door totdat het jackfruitmengel op is. Bak vervolgens de gyoza in de bak totdat de onderkant goudbruin is. Blus vervolgens af met sake en doe vervolgens een deksel op de pan en laat de gyozas kort gaarkoken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hak de knoflook, rasp de gember en snipper de witte ui. Snij de rode peper in dunne halve ringen
Spoel vervolgens de jackfruit en snij de jackfruit fijn zodat het een beetje een pulled pork uitstraling heeft.
Verwarm een bakpan met zonnebloemolie en wok hierin de jackfruit kort.
Voeg vervolgens de gember, witte ui, rode peper, five spice, knoflook toe. Bak kort mee en blus het geheel af met de rijstwijn. Zodra de rijstwijn is ingekookt voeg je de sojasaus en hoisinsaus toe.
Verwarm het geheel door en laat nogmaals iets droogkoken en laat het afkoelen.
Vul vervolgens de gyoza. Smeer de gyoza aan de binnenkant in met eiwit en voeg in het midden wat jackfruit toe. Vouw vervolgens de gyoza dicht en ga door totdat het jackfruitmengel op is. Bak vervolgens de gyoza in de bak totdat de onderkant goudbruin is. Blus vervolgens af met sake en doe vervolgens een deksel op de pan en laat de gyozas kort gaarkoken.
Geef een reactie