Deze verse tomatensoep maak je in een handomdraai. Niks geen pakje of zakje gebruiken voor deze tomatensoep maar gewoon super lekkere verse tomatensoep, met of zonder balletjes, wat jij wil. Het tomaten seizoen loopt van ongeveer mei/juni tot en met aug/sept en dan is het een ideaal moment om lekkere verse tomatensoep te maken en eventueel in te vriezen. Als je zelf tomatensaus of bolognesesaus wil maken kun je in plaats van bliktomaten, in het tomaten seizoen ook verse tomaten gebruiken, vervang de 2 blikken gepelde tomaten door 800 gram rijpe verse (roma) tomaten, snijd deze in stukken en voeg toe aan de saus.
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
Voeg de ui en winterpeen toe en bak kort tot de ui glazig word, voeg dan de knoflook toe en daarna de tomatenpuree, bak de tomatenpuree kort mee (zo ontzuur je de tomatenpuree).
Voeg nu de tomaten, tijm, oregano en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
Serveer met een scheutje koksroom of creme fraiche en de fijngesneden basilicum.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
Voeg de ui en winterpeen toe en bak kort tot de ui glazig word, voeg dan de knoflook toe en daarna de tomatenpuree, bak de tomatenpuree kort mee (zo ontzuur je de tomatenpuree).
Voeg nu de tomaten, tijm, oregano en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
Serveer met een scheutje koksroom of creme fraiche en de fijngesneden basilicum.
Ook lekker is het recept voor tomatensoep uit de oven, iets meer werk maar ook erg lekker.
vegetarische soep met runderbouillon is niet vegetarisch!!! Rund = dier!
Hoi Nicky,
Er staat in dit recept toch ook niet dat het vegetarisch is? We geven aan dat je kan kiezen; met of zonder balletjes 😉