Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Vier tips voor fans van Chardonnay wijn

Vier tips voor fans van Chardonnay wijn

Als je van witte wijn houdt, is er sowieso een Chardonnay die bij jou in de smaak zal vallen. De wijnen die van het druivenras Chardonnay gemaakt worden, lopen uiteen in geur en smaak en zijn daardoor echte allemansvrienden. Om die reden zetten we in deze blog een aantal wijngebieden op een rij waar Chardonnay – in ieder geval voor de witte wijnen – de scepter zwaait. Ga je wijn kopen, volg dan deze tips en laat je verrassen!  

Chardonnay uit Chili

Kies je voor een Chardonnay wijn uit Chili, dan heb je iets bijzonders te pakken. Door de bijzondere ligging van het Chileense wijngebied Central Valley, dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte aan de ene kant en het kustgebergte aan de andere kant, zijn de nachten er koel waardoor alle aroma’s en smaken blijven zitten in de schillen van de druiven. Eenmaal geoogst en omgetoverd tot wijn zijn de wijnen door die tactiek echte geur- en smaakbommen. De Chardonnays zijn levendig fris en hebben een typische romigheid. Tropische vruchten komen overduidelijk terug in zowel geur als smaak.

Chardonnay uit Australië

Australië is een van de meeste snelgroeiende wijnlanden én wordt gezien als toonaangevend, wat te maken heeft met wijnmakers die experimenteren met druivenrassen en de modernste technieken. Feit is dat ze iets goed doen, want de wijnen zijn wereldwijd populair. Australische wijnen staan bekend om hun fruitigheid en concentratie in smaak en kleur. Chardonnays hebben lekkere frisse tonen van tropisch fruit en als je de wijn goed walst, ruik je impressies van perzik, sinaasappel en marmelade.

Chardonnay uit Bourgogne

Het is wellicht de beroemdste witte Bourgogne wijn die van het druivenras Chardonnay gemaakt wordt: de Chablis. Chablis is een regio gelegen in de Bourgogne, in het midden van Frankrijk. Chablis wijnen zijn dan wel altijd volledig gemaakt van Chardonnaydruiven, ze smaken niet als een typische Chardonnay. Wat is er anders en waardoor komt dat? Chablis heeft een bijzondere minerale en strakdroge smaak en een geur van citrusvruchten en witte bloemetjes. Die kenmerkende minerale smaak van een goede Chablis komt voort uit de samenstelling van de bodem waarop de wijnstokken groeien. Die is daar gemaakt van klei en kalksteen én talloze oester fossielen die miljoenen jaren geleden zijn achtergebleven toen de zee die daar toen was opdroogde.

Chardonnay van Sicilië

Ga ook eens op zoek naar een Chardonnay die gemaakt is op het Italiaanse eiland Sicilië. De vulkanische bodem van dit eiland vormt een uniek terroir voor de wijnstokken die er groeien en die druiven leveren fris romige Chardonnay wijnen met expressieve bloemige geur en fijne fruittonen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!