Bo Bun met rundvlees is een Vietnamese salade dat ik heel graag maak als ik snel iets op tafel wil hebben en toch wil genieten van een verse salade. Vietnamese Bo bun is namelijk echt eenvoudig om te maken en is daarom ideaal voor de drukkere dagen. Letterlijk vertaalt betekent bo bun vermicelli noedels met rundvlees. Een goede Vietnamese bo bun, ook wel bekend als bun bo xao is een salade vol met verse kruiden zoals thaise basilicum, koriander en munt en is erg verfrissend door de dressing. De dressing kun je overigens in grotere hoeveelheden maken en bewaren in de koelkast. De dressing blijft prima een tot drie weken goed in de koelkast. Dit gerecht kun je serveren samen met wat brood of samen met wat lekkere gefrituurde of verse loempia’s. Overigens kun je dit recept voor Vietnamese bo bun zien als een basis om te variëren. Je kunt de salade verder upgraden met verschillende groenten die je lust, maar je kunt ook andere vleessoorten gebruiken zoals kip, gehaktballetjes en zelfs vis of garnalen. Ook kun je dit recept vegetarisch maken door tofu stevig te wokken. In dat geval is het bun chay.
Bo Bun met rundvlees is een Vietnamese salade dat ik heel graag maak als ik snel iets op tafel wil hebben en toch wil genieten van een verse salade.
Maak als eerste de saus. Hak de knoflook en de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng dit op smaak met zwarte peper. De dressing voor de Bo bun is nu klaar!
Kook de rijstvermicelli volgens instructie op de verpakking af in gezouten water.
Snijd indien nodig de biefstuk in hele dunne reepjes en maak de ui schoon. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de sla in reepjes en rasp de wortels met een grove rasp. Was de verse kruiden zoals de munt, de thaise basilicum en koriander indien nodig. Pluk de kruiden en zet alles klaar.
Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Roerbak de uien met het vlees kort voor 4 tot 5 minuten. Blus in de vierde minuut het vlees af met de sojasaus, nuoc mam en breng verder op smaak met zwarte peper. Maak nu de salade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest eenvoudige is om dit per persoon te doen, zodat iedereen voldoende dressing heeft om de salade mooi op smaak te trekken. Garneer dit ten slotte met de pinda’s en gebakken uitjes.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak als eerste de saus. Hak de knoflook en de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng dit op smaak met zwarte peper. De dressing voor de Bo bun is nu klaar!
Kook de rijstvermicelli volgens instructie op de verpakking af in gezouten water.
Snijd indien nodig de biefstuk in hele dunne reepjes en maak de ui schoon. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de sla in reepjes en rasp de wortels met een grove rasp. Was de verse kruiden zoals de munt, de thaise basilicum en koriander indien nodig. Pluk de kruiden en zet alles klaar.
Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Roerbak de uien met het vlees kort voor 4 tot 5 minuten. Blus in de vierde minuut het vlees af met de sojasaus, nuoc mam en breng verder op smaak met zwarte peper. Maak nu de salade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest eenvoudige is om dit per persoon te doen, zodat iedereen voldoende dressing heeft om de salade mooi op smaak te trekken. Garneer dit ten slotte met de pinda’s en gebakken uitjes.
Geef een reactie