Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Vietnamese bo bun met rundvlees recept

Bo Bun met rundvlees is een Vietnamese salade dat ik heel graag maak als ik snel iets op tafel wil hebben en toch wil genieten van een verse salade. Vietnamese Bo bun is namelijk echt eenvoudig om te maken en is daarom ideaal voor de drukkere dagen.

Bo Bun recept

Bo Bun met rundvlees is een Vietnamese salade dat ik heel graag maak als ik snel iets op tafel wil hebben en toch wil genieten van een verse salade. Vietnamese Bo bun is namelijk echt eenvoudig om te maken en is daarom ideaal voor de drukkere dagen. Letterlijk vertaalt betekent bo bun vermicelli noedels met rundvlees. Een goede Vietnamese bo bun, ook wel bekend als bun bo xao is een salade vol met verse kruiden zoals thaise basilicum, koriander en munt en is erg verfrissend door de dressing. De dressing kun je overigens in grotere hoeveelheden maken en bewaren in de koelkast. De dressing blijft prima een tot drie weken goed in de koelkast. Dit gerecht kun je serveren samen met wat brood of samen met wat lekkere gefrituurde of verse loempia’s. Overigens kun je dit recept voor Vietnamese bo bun zien als een basis om te variëren. Je kunt de salade verder upgraden met verschillende groenten die je lust, maar je kunt ook andere vleessoorten gebruiken zoals kip, gehaktballetjes en zelfs vis of garnalen. Ook kun je dit recept vegetarisch maken door tofu stevig te wokken. In dat geval is het bun chay.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Bo Bun met rundvlees is een Vietnamese salade dat ik heel graag maak als ik snel iets op tafel wil hebben en toch wil genieten van een verse salade.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

voor de dressing
 4 eetlepel nuoc mam
 2 eetlepel rijstazijn
 2 eetlepel kristalsuiker
 1 rode peper
 3 teentjes knoflook
 gemalen zwarte peper
Voor de Bo bun
 500 g rundvlees zoals biefstuk
 700 g rijstvermicelli
 2 eetlepel nuoc mam
 1 bosje thaise basilicum
 1 bosje koriander
 1 bosje munt
 1 kropsla of slamix zoals mesclun
 1 komkommer
 2 winterpenen
 250 g taugé
 Pinda's
 gebakken uitjes

Maak de dressing
1

Maak als eerste de saus. Hak de knoflook en de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng dit op smaak met zwarte peper. De dressing voor de Bo bun is nu klaar!

Maak de salade
2

Kook de rijstvermicelli volgens instructie op de verpakking af in gezouten water.

3

Snijd indien nodig de biefstuk in hele dunne reepjes en maak de ui schoon. Snijd de ui in dunne halve ringen.

4

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de sla in reepjes en rasp de wortels met een grove rasp. Was de verse kruiden zoals de munt, de thaise basilicum en koriander indien nodig. Pluk de kruiden en zet alles klaar.

5

Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Roerbak de uien met het vlees kort voor 4 tot 5 minuten. Blus in de vierde minuut het vlees af met de sojasaus, nuoc mam en breng verder op smaak met zwarte peper. Maak nu de salade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest eenvoudige is om dit per persoon te doen, zodat iedereen voldoende dressing heeft om de salade mooi op smaak te trekken. Garneer dit ten slotte met de pinda’s en gebakken uitjes.

Ingrediënten

voor de dressing
 4 eetlepel nuoc mam
 2 eetlepel rijstazijn
 2 eetlepel kristalsuiker
 1 rode peper
 3 teentjes knoflook
 gemalen zwarte peper
Voor de Bo bun
 500 g rundvlees zoals biefstuk
 700 g rijstvermicelli
 2 eetlepel nuoc mam
 1 bosje thaise basilicum
 1 bosje koriander
 1 bosje munt
 1 kropsla of slamix zoals mesclun
 1 komkommer
 2 winterpenen
 250 g taugé
 Pinda's
 gebakken uitjes

Aanwijzingen

Maak de dressing
1

Maak als eerste de saus. Hak de knoflook en de rode peper. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng dit op smaak met zwarte peper. De dressing voor de Bo bun is nu klaar!

Maak de salade
2

Kook de rijstvermicelli volgens instructie op de verpakking af in gezouten water.

3

Snijd indien nodig de biefstuk in hele dunne reepjes en maak de ui schoon. Snijd de ui in dunne halve ringen.

4

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de sla in reepjes en rasp de wortels met een grove rasp. Was de verse kruiden zoals de munt, de thaise basilicum en koriander indien nodig. Pluk de kruiden en zet alles klaar.

5

Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Roerbak de uien met het vlees kort voor 4 tot 5 minuten. Blus in de vierde minuut het vlees af met de sojasaus, nuoc mam en breng verder op smaak met zwarte peper. Maak nu de salade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest eenvoudige is om dit per persoon te doen, zodat iedereen voldoende dressing heeft om de salade mooi op smaak te trekken. Garneer dit ten slotte met de pinda’s en gebakken uitjes.

Vietnamese bo bun met rundvlees recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier