Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Vlierbloesem pannenkoeken

vlierbloesem pannenkoeken

Pannenkoeken, wie lust ze nou niet…..oke er zijn mensen die ze niet lusten maar dan hebben ze deze vlierbloesem pannenkoeken met gemarineerde aardbeien nog niet geproefd. Je moet natuurlijk wel van de smaak van vlierbloesem houden maar ikzelf vind de geur en smaak van de vlierbloesem echt heerlijk. Zeker in combinatie met de aardbeien en top combinatie.

Deze vlierbloesem pannenkoeken kun je op 2 manieren maken. De gewone manier, dus gewoon platte pannenkoeken bakken of je bakt de vlierbloesemschermen gedoopt in het beslag en bakt ze dan als hele schermen. Je kunt vervolgens het pannenkoekje zo van het steeltje af eten. Het is maar net wat je zelf makkelijker of lekkerder vind.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten5 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 ml melk
 1 ei
 120 g bloem
 scheutje vlierbloesem siroop
 verse vlierbloesem blaadjes
 aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop

Vlierbloesem pannenkoeken maken
1

Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe.

2

Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken.

3

Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet er een beetje beslag in zo groot als dat je de pannenkoekjes wil maken.

4

Bestrooi dan met wat verse vlierbloesems en draai dan de pannenkoek om, bestrooi ook weer met wat vlierbloesem.

5

Haal de gebakken pannenkoekjes uit de pan en leg dubbelgeklapt op een bord. Leg er wat gemarineerde aardbeien bij. Ook lekker met wat ijs erbij! Vanille of yoghurtijs.

Vlierbloesem schermen pannenkoeken maken
6

Neem een verse vlierbloesem scherm en doop deze in het beslag, laat goed uitlekken en bak de schermen met beslag in een koekenpan langzaam bruin. Doe het niet op te hoog vuur aangezien het beslag even nodig hebt om te garen (je draait deze pannenkoekjes niet om).

7

Leg op een bord en leg hier ook weer wat gemarineerde aardbeien bij en eventueel wat vanille of yoghurtijs.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 ml melk
 1 ei
 120 g bloem
 scheutje vlierbloesem siroop
 verse vlierbloesem blaadjes
 aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop

Aanwijzingen

Vlierbloesem pannenkoeken maken
1

Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe.

2

Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken.

3

Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet er een beetje beslag in zo groot als dat je de pannenkoekjes wil maken.

4

Bestrooi dan met wat verse vlierbloesems en draai dan de pannenkoek om, bestrooi ook weer met wat vlierbloesem.

5

Haal de gebakken pannenkoekjes uit de pan en leg dubbelgeklapt op een bord. Leg er wat gemarineerde aardbeien bij. Ook lekker met wat ijs erbij! Vanille of yoghurtijs.

Vlierbloesem schermen pannenkoeken maken
6

Neem een verse vlierbloesem scherm en doop deze in het beslag, laat goed uitlekken en bak de schermen met beslag in een koekenpan langzaam bruin. Doe het niet op te hoog vuur aangezien het beslag even nodig hebt om te garen (je draait deze pannenkoekjes niet om).

7

Leg op een bord en leg hier ook weer wat gemarineerde aardbeien bij en eventueel wat vanille of yoghurtijs.

Vlierbloesem pannenkoeken

Vlierbloesem pannekoekjes 3

Vlierbloesem pannekoekjes 1

Vlierbloesem pannekoekjes 2

Vlierbloesem pannenkoek

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!