Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Voedingsmiddelen die de slaap bevorderen

Goed slapen is afhankelijk van allerlei factoren. Een goed bed is natuurlijk belangrijk. Ook de mate van verduistering, het isoleren tegen geluid en de kwaliteit van de lucht in de slaapkamer spelen een rol. Wist je echter ook dat wat en wanneer je eet een rol speelt in hoe goed je slaapt. Het is dus zeker ook de moeite waard om je daar eens in te verdiepen. Zeker wanneer je niet zo goed slaapt kan dit een groot verschil maken. We bespreken een aantal zaken waarmee je het verschil kan maken.

Het juiste moment van eten

Je kan natuurlijk bij Boxspring Xpert het beste bed kopen. Dit maakt alvast een groot verschil. Het is echter minstens zo belangrijk om de juiste levensstijl aan te leren. Zo moet je bijvoorbeeld niet te kort voor het bedtijd is nog iets eten. Dit heeft vooral met de werking van de spijsvertering te maken. Dit kan je uit je slaap houden omdat je er veel energie voor nodig hebt. Zorg dus dat je op tijd voldoende gegeten hebt en negeer de lekkere trek als je over niet al te lange tijd wilt gaan slapen. Dit maakt een groot verschil.

De juiste stoffen binnenkrijgen

Als het gaat om voeding die je helpt om beter te slapen, dan is het vooral belangrijk om te kijken naar de stoffen die erin te vinden zijn. Het gaat dan vooral om de stoffen die de slaperigheid bevorderen. Tryptofaan is daar het bekendste voorbeeld van. Dit vind je bijvoorbeeld in yoghurt. Wat ook direct verklaart waarom dit voor veel mensen de laatste snack van de dag is. Ook dadels, noten, chocolade en banaan hebben deze stof in zich. Er zijn nog meer voedingsmiddelen die het in zich hebben, dus je kan veel kanten op ermee.

De verkeerde stoffen mijden

Het is ook belangrijk om enkele stoffen juist te mijden wanneer je in de buurt van bedtijd komt. Dat gaat dan vooral om cafeïne. Daarvan blijf je zo goed als zeker wakker, dus dat is niet direct een goed idee op de late avond. Dat je dit in koffie terugvindt, dat weet je natuurlijk wel. Zoals het ook in energiedrankjes en andere sportvoeding kan zitten. Pas ook op met thee. Er zijn wel enkele theesoorten die de slaap kunnen bevorderen, maar veel soorten bevatten juist cafeïne, waardoor je helemaal niet goed slaapt als je het laat op de avond nog drinkt.

Een sapje maken

Wat kan je dan wel drinken om de slaap te bevorderen? Dan komen we weer uit bij de middelen waar tryptofaan in zit. Dat betekent dat je een smoothie kan maken, bijvoorbeeld van banaan. Ook kersen kunnen goed in dit soort zelfgemaakte drankjes. Neem een glaasje terwijl je lekker onderuit zakt op je 1 persoons slaapbank en voor je het weet droom je lekker weg. Dit kan dus altijd een goed idee zijn wanneer je de slaap niet goed kan vatten. Nu weet je precies wat je wel en niet kan nemen zonder naar slaapmiddelen te hoeven grijpen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!