Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Waar moet een goede inductiekookplaat aan voldoen?

Waar moet een goede inductiekookplaat aan voldoen

De inductiekookplaat is momenteel een populaire keuze voor moderne keukens. Onder andere vanwege de efficiëntie en het gebruiksgemak. Wat de aller beste inductiekookplaat is, is afhankelijk van jouw situatie. Jouw leefstijl en persoonlijke voorkeuren spelen een grote rol. Ook is het essentieel dat de kookplaat goed past in jouw keuken. Naast deze wensen kun je natuurlijk kijken naar de belangrijkste kenmerken van een goede inductiekookplaat. In het onderstaande artikel ontdek je waar de kookplaat in ieder geval aan moet voldoen om een miskoop te voorkomen.

1. Snelle opwarming

Het is belangrijk dat de inductiekookplaat efficiënt en snel werkt. Daarvoor kijk je naar het vermogen. Hoe hoger het vermogen van de kookplaat, hoe sneller het kan opwarmen. Een minimaal vermogen van 2000 watt per kookzone is aan te bevelen.

2. Goede werking op lage stand

Niet iedere inductiekookplaat is geschikt om eten op een lage temperatuur te garen en te laten sudderen. Lees je daarom in over de werking van de lage standen. Als de aller laagste stand te hard gaat, zal het eten snel aanbranden en is het niet geschikt voor gerechten die lang moet sudderen.

3. Optimale veiligheid

Bij een goede kookplaat wordt aandacht besteed aan de veiligheid. Inductie is van zichzelf al veiliger in gebruik dan een gasfornuis of een keramische kookplaat, omdat het snel afkoelt. Daarnaast heeft de beste inductiekookplaat 90 cm een kinderslot, is het voorzien van overhittingsbeveiliging en van automatische uitschakeling als water overkookt.

4. Eenvoudige bediening

Ga na of de kookplaat gemakkelijk is in gebruik. De bediening moet eenvoudig en overzichtelijk zijn. Je moet het intuïtief kunnen bedienen zonder eerst een dik instructieboek door te lezen. Daarnaast is het fijn als de touchscreen knoppen en sliders snel reageren, maar ook zeker niet té gevoelig zijn. Wat de fijnste bediening is kan uiteraard per persoon verschillen.

5. Flexibele kookzones

Kijk of je een geschikte inductieplaat kunt vinden met flexibele kookzones. Hierbij kun je de kookzone zelf instellen voor één grote pan of twee kleine pannen. Als het type kookplaat dat jij op het oog hebt geen flexibele zones heeft, moet je goed kijken naar de verdeling van de kookzones. Kijk ook naar de afstand tussen de zones om in te schatten welk formaat pan je kunt gebruiken.

6. Gemakkelijk in onderhoud

Je verlengt de levensduur van een kookplaat door het goed te onderhouden. Het is daarom van groot belang dat je de inductiekookplaat gemakkelijk schoon kunt maken. Controleer of de plaat veel randen of kieren heeft waar vuil zich snel kan ophopen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!