Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Waarom je moet oppassen met gezellige etentjes

Waarom-je-moet-oppassen-met-gezellige-etentjes

Het lijkt zo leuk, lekker samen genieten van een welverdiende maaltijd. Lekkere hapjes, een goed gesprek en een goed glas erbij nemen natuurlijk. Toch schuilen daar wel wat gevaren in. Het is daarom ook goed om eens een aantal zaken te bespreken waar je ook rekening mee moet houden wanneer je etentjes gaat organiseren. Het hoeven geen grote gevaren te zijn, maar het is wel de moeite waard om daar wat aandacht voor te hebben. Zo weet je zeker dat je het allemaal goed aanpakt.

Oppassen met de drankjes

Voor jou hoort een drankje voor de gezelligheid er misschien bij. Voor de ander kan het echter het grootste gevaar zijn. Iemand die kampt met alcoholverslaving bijvoorbeeld. Daar wil je natuurlijk niet onbewust aan meewerken. Het kan voor mensen die hier gevoelig voor zijn heel lastig zijn om in zulke situaties het juiste te doen. Zeker wanneer ze al eens eerder hulp hebben gezocht, bijvoorbeeld met een directe opname, dan is het slim om je daar zelf ook voor in te zetten en niet te enthousiast met het bier en de wijn te doen.

Het is daarbij ook wel belangrijk om zelf de juiste signalen op te vangen. Wanneer iemand voor de afkickkliniek gekozen heeft, dan is het natuurlijk wat gemakkelijker om het gevaar te erkennen. Voor mensen die nog niet zo ver zijn, maar waar jij wel een vermoeden bij hebt, kan het fijn zijn wanneer jij hier proactief in bent.

Aandacht voor de ingrediënten

Het is ook belangrijk om slim om te springen met de gerechten die je maakt. Je kan er natuurlijk wel helemaal los op gaan en lekker maken wat je voor ogen hebt. Bedenk je alleen wel dat er misschien wel ingrediënten zijn waar sommige van jouw gasten helemaal niet tegen kunnen. Of er zijn producten waar ze bewust niet voor kiezen. Dan is het natuurlijk niet fijn wanneer ze die toch voorgeschoteld krijgen door jou. In dat geval is het beter wanneer je daar voorzichtig mee bent. Er zijn tegenwoordig gelukkig talloze recepten te vinden waarin rekening is gehouden met dit soort zaken. Dat maakt het alvast gemakkelijker voor jou om dit goed aan te pakken voor je etentje.

Samenstelling van het gezelschap

Tot slot kan het ook slim zijn om even goed na te denken over wie je uitnodigt. Wanneer je een leuk etentje wilt houden, dan wil je ook wel dat het leuk is voor iedereen. Daarom is het altijd belangrijk om alle stromingen die er zijn goed in te schatten. Misschien zijn er wel mensen die je er graag bij hebt, die het onderling niet zo goed kunnen vinden. Dan kan dat de sfeer van het avondje sterk beïnvloeden. Dat wil je natuurlijk niet. Kijk altijd hoe je hier verstandig mee om kan gaan. Bijvoorbeeld door ze niet te dicht bij elkaar te zetten. Of door misschien toch niet zo’n groot etentje ervan te maken als je eerst voor ogen had. Dan kan je toch leuke tijden hebben.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!