Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Wafelbleslag maken, Recept om zelf wafels te maken!

wafelbeslag

Als je zelf wafels wil maken moet je wel een wafelijzer hebben maar zelfgemaakt warme wafels met poedersuiker, warme kersen en een lekkere bol vanille ijs zijn natuurlijk niet te versmaden. Met onderstaand recept maak je zelf de lekkerste wafels.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten

Ingrediënten
 300 g bloem
 10 g bakpoeder
 1 snufje zout
 2 eieren
 100 g boter
 500 ml melk
 75 g witte basterdsuiker

Wafelbleslag maken
1

Meng de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom.

2

Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.

3

Smelt de boter en meng deze ook door het beslag.

4

Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals goed door.

Wafels bakken
5

Verwarm het wafelijzer.

6

Giet het wafelbeslag erin en bak de wafels in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 g bloem
 10 g bakpoeder
 1 snufje zout
 2 eieren
 100 g boter
 500 ml melk
 75 g witte basterdsuiker

Aanwijzingen

Wafelbleslag maken
1

Meng de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom.

2

Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.

3

Smelt de boter en meng deze ook door het beslag.

4

Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals goed door.

Wafels bakken
5

Verwarm het wafelijzer.

6

Giet het wafelbeslag erin en bak de wafels in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin.

Notes

Wafelbleslag maken, Recept om zelf wafels te maken!

Serveer met poedersuiker of bv 1 of meer van onderstaande ingrediënten:

  • Banaan en honing
  • Hazelnootpasta en nootjes
  • Warme kersen en vanilleijs
  • Slagroom en verse aardbeien

Wafels opwarmen

Wafels kun je in de oven even lekker opwarmen. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de wafels in ongeveer 3-4 minuten.

Op zoek naar een goed poffertjesbeslag of pannenkoekenbeslag? Bekijk hier alle beslagsoorten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!