Als je zelf wafels wil maken moet je wel een wafelijzer hebben maar zelfgemaakt warme wafels met poedersuiker, warme kersen en een lekkere bol vanille ijs zijn natuurlijk niet te versmaden. Met onderstaand recept maak je zelf de lekkerste wafels.
Meng de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom.
Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
Smelt de boter en meng deze ook door het beslag.
Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals goed door.
Verwarm het wafelijzer.
Giet het wafelbeslag erin en bak de wafels in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom.
Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
Smelt de boter en meng deze ook door het beslag.
Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals goed door.
Verwarm het wafelijzer.
Giet het wafelbeslag erin en bak de wafels in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin.
Notes
Serveer met poedersuiker of bv 1 of meer van onderstaande ingrediënten:
- Banaan en honing
- Hazelnootpasta en nootjes
- Warme kersen en vanilleijs
- Slagroom en verse aardbeien
Wafels opwarmen
Wafels kun je in de oven even lekker opwarmen. Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de wafels in ongeveer 3-4 minuten.
Op zoek naar een goed poffertjesbeslag of pannenkoekenbeslag? Bekijk hier alle beslagsoorten.
Jaaaa nu kan ik lekker wafels bakken met mijn nieuwe wafelijzer, bedankt!
Hallo,
Ik wil ze graag in de oven bakken, op hoeveel graden en hoe lang moeten ze er dan in?
Vriendelijke groet, Monica
Ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
wafelbeslag om zelf te bakken recept met melk, zijn dat zachte wafels? of harde?