Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Wat eten we vanavond? Zo vind je de beste recepten!

Wat eten we vanavond Zo vind je de beste recepten!

We zijn druk, druk, druk en hebben lang niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Zeker wanneer je een gezin met kinderen of een drukke baan hebt. Dus tja, hoe zet je dan elke dag die verse, gezonde maaltijd op tafel? Want gezond eten is natuurlijk wel heel belangrijk. Gelukkig zijn daar tegenwoordig allerlei slimme tips en oplossingen voor. Denk aan receptensites met budget- of snelle gerechten, tijdschriften met weekmenu’s en boodschappenlijstjes of receptenzoekers op ingrediënten. Vandaag zetten we alle opties even overzichtelijk voor je op een rij. Lees ze even door en maak het jezelf een stuk makkelijker!

Receptensites

Wil je graag het liefste zelf uitkiezen wat je eet? Dan zijn kooksites de beste optie. Op deze sites kun je vaak ook gericht zoeken naar makkelijke, budget- of snelle maaltijden. Maak op vrijdag even een keuze voor een aantal gerechten die je lekker vindt. Op veel kooksites vind je handige, printable formats van de recepten. Deze kun je copy-pasten en alle ingrediënten op je boodschappenlijstje plaatsen. Zo heb je in een paar minuten alle maaltijden voor de week erna voorbereid. Je kunt eventueel op zondagavond al wat voorbereiden. Zo ben je elke dag maximaal een kwartier kwijt aan koken.

Maaltijdenservice

Wil je er het liefste helemaal geen omkijken naar hebben? Denk dan zeker even aan een maaltijdenservice. Elke week krijg je alle ingrediënten plus recepten bij je thuis aangeleverd. Je hoeft ze dus alleen maar even zelf te bereiden. Bovendien zijn het allemaal lekkere en gezonde maaltijden. Super relaxed en simpel dus! Met zo’n recepten-matchmaker weet je ook zeker dat je gezond en verantwoord eet. En je hoeft er verder helemaal niets voor te doen. Alle maaltijden zijn bovendien ook snel klaar. Gemak dient de mens!

Weekmenu’s in tijdschriften

Er zijn tijdschriften (ook online) die elke week een weekmenu publiceren. Met lekkere, gezonde en verse maaltijden die ook snel klaar zijn. Je hoeft alleen maar even het boodschappenlijstje te copy pasten of over te schrijven. Daarna maak je de maaltijden klaar op basis van de recepten. Wil je graag vegan of vegetarisch eten? Dan zijn er ook sites met vegan en vegetarische weekmenu’s. En je kunt online ook recepten zoeken op basis van ingrediënten die je in huis hebt of met budgetmaaltijden.

Pinterest

Wil je graag wat exclusiever en luxer eten? En ben je bereid er iets meer tijd aan te besteden? Kijk dan zeker ook even op Pinterest. Wanneer je daar ‘healthy recipee’ intypt, dan vind je daar echt ook de lekkerste en meest inspirerende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de trendy poké of buddha bowls. Een ronde kom of rond bord met een mix van verse ingrediënten en rijst, quinoa of bulgur. Een plaatje om naar te kijken, super gezond en een feestje om te eten. Ok, je moet natuurlijk even iets meer tijd investeren. Gerechten zoeken die je lekker lijken en deze kopiëren. Maar dan heb je wel de hele week de meest lekkere en exclusieve gerechten op tafel!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!