Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Wentelteefjes

wentelteefjes

Wentelteefjes, ik vond ze als kind al heel erg lekker en nu nog steeds. Gewoon van die ouderwetse simpele wentelteefjes, gebakken van oud wit brood maar o zo lekker. Heerlijk met een klein laagje kaneelsuiker eroverheen als ze nog warm zijn, dan smelt het zo lekker en dan gelijk eten. Heerlijk als toetje of op een koude regenachtige dag bij een bakje thee ook goed te doen of als snelle (wel zoete) lunch.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotale tijd25 min

Ingrediënten
 8 sneetjes oud wit brood
 1 ei
 1 zakje vanillesuiker
 250 ml melk
 6 el suiker
 1 tl kaneelpoeder
 margarine (of roomboter) om in te bakken

Wentelteefjes maken
1

Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor.

2

Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg.

3

Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.

4

Doe er een goede klont boter in.

5

Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen).

6

Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter.

7

Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om.

8

Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan.

9

Bestrooi direct met kaneelsuiker.

10

Bak de overige wentelteefjes net zo.

11

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 sneetjes oud wit brood
 1 ei
 1 zakje vanillesuiker
 250 ml melk
 6 el suiker
 1 tl kaneelpoeder
 margarine (of roomboter) om in te bakken

Instructies

Wentelteefjes maken
1

Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor.

2

Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg.

3

Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.

4

Doe er een goede klont boter in.

5

Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen).

6

Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter.

7

Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om.

8

Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan.

9

Bestrooi direct met kaneelsuiker.

10

Bak de overige wentelteefjes net zo.

11

Eet smakelijk!

Wentelteefjes

wentelteefjes recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!